Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Chava Fasa is drachtig

20842084_1102845759850514_5237275978052238116_n
34 pootje Baron

Op 16 augustus was het precies 4 weken geleden dat we Chava in Frankrijk hebben laten dekken door Genius, en dus was het eindelijk de dag des oordeels. Wat hebben we hier naar uitgekeken.

Voordat we naar de dieren arts gaan, laten we Chava eerst nog even uit zodat ze niet met een volle blaas zit tijdens de echo want dat maakt het zoeken alleen maar moeilijker. Uiteraard heeft mevrouw zelf al weer door dat er iets spannends staat te gebeuren (dat voelt ze altijd haarfijn aan bij ons), en dus wordt ze zelf ook onrustig en wil zo snel mogelijk weer terug naar huis. Daar hoeft ze niet lang te blijven, want het is alweer tijd om naar de afspraak te gaan.

Stipt 18.00 uur staan we bij de dieren arts en gelukkig hoeven we niet lang te wachten eer we aan de beurt zijn. In de behandel kamer wordt Chava eerst nog even voorbereid op de echo. Nog wat haar verwijderen en het buikje voorzien van de speciale gel. Als even later de echo transducer op de buikwand wordt gezet en de eerste baarmoeder hoorn in beeld komt is eigenlijk al direct te zien dat er meerdere vruchtzakjes in zitten, en dus blijdschap en opluchting in de kamer. Dan wordt er nog in de tweede baarmoeder hoorn gezocht en hier wordt het wat meer zoeken, maar uiteindelijk kunnen we hier ook vruchtzakjes zien. En dus kunnen we, nadat we nog het een en ander met de dieren arts bespreken, met een gerust gevoel naar huis.

CHAVA IS DRACHTIG...

Uiteraard kunnen we nog steeds niet met 100% zekerheid zeggen hoeveel pups Chava verwacht omdat ze nog vruchten kan resorberen en ook kan het zo zijn dat er met de echo vruchtblaasjes “verstopt” hebben gezeten. Die zekerheid hebben we natuurlijk pas op het moment dat ze zal bevallen, wel weten we dat het aantal niet op 1 hand te tellen is :-)

Op vrijdag 15 september zal Chava op de 58e dag van haar dracht zitten en vanaf dat moment zijn de pups levensvatbaar. We verwachten dan ook dat ze rond 18 a 19 september zal gaan bevallen van een mooi stel zwarte beertjes waarvan we hier natuurlijk weer veel over zullen gaan schrijven.Tot die tijd is het voor ons erg belangrijk om ervoor te zorgen dat Chava in goede conditie blijft, want die zal ze in de laatste fase van de dracht en in de zoog periode zeker nodig zijn. Dus de juiste hoeveelheid voeding goede beweging zolang haar omvang dit zal toe laten.

Naast dit alles zijn we sinds drie maand ook bezig met een andere woning en ook daarin zijn inmiddels hele positieve ontwikkelingen gaande. We hebben ons eigen huis inmiddels te koop staan en dit wordt zeer positief opgepakt en dus zou dit zo maar eens heel snel kunnen gaan. Voor ons nieuwe huis gaan we helaas wel weg uit de Lutte, het dorp waar we toch bijna 18 jaar met heel veel plezier hebben gewoond, maar het nieuwe huis bied ons zoveel meer ruimte (binnen en buiten) dat we deze kans eigenlijk niet konden laten liggen. Met het nieuwe huis in het vooruitzicht weten we in elk geval dat er zonder enige problemen een pup van Chava en Genius bij ons kan blijven en dat is toch ook weer een hele geruststelling.

Tot zover mijn update. Tot gauw.