Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Chava is gedekt op 19 juli

Genius en Chava
Goedemorgen

Op 4 juli was Chava loops geworden en dus naar de dierenarts voor een eerste progesteron test en een eerste uitstrijkje. De progesteron bleek nog onder de 1 en dus voorlopig nog geen zorgen. Aan het einde van de week wederom een progesteron test, en helaas nog steeds onder de 1 dus maar wachten tot na het weekend.De week erna nog enkele testen gedaan maar ook die bleven nog steeds erg laag. Op maandag 17 juli is het dan eindelijk raak, de waardes zijn boven de 6 gestegen en dus kunnen we ons gaan voorbereiden om de volgende dag te gaan rijden, In eerste instantie zouden we bij Daniel en Mimi verblijven maar voor de rust hebben we er toch maar voor gekozen om snel een hotel te boeken.

OP dinsdag starten we de dag in de relax modus. Eerst alle honden verzorgen en sinds het weekend is daar ook nog zusje Caya bijgekomen dus extra werk aan de winkel en zeker ook om alles voor te bereiden voor de achterblijvers. Als dat allemaal klaar is en de auto gepakt (en ja hoor wat zit die weer belachelijk vol voor die paar dagen, maar ja beter mee verlegen dan om verlegen niet waar?), kunnen we even na tienen gaan rijden. Het verkeer in Nederland en Belgie zit helaas niet heel erg mee maar gelukkig is het ook nog niet heel erg warm, maar dat verandert wanneer we de grens Belgie - Frankrijk passeren. Het wordt rustiger maar geleidelijk aan ook warmer. Wanneer we eindelijk in Deaville zijn is het er om 19.00 uur nog 33 graden, niet echt een fijne temperatuur om te gaan dekken. Na ingechecked te zijn rijden we nog even naar Englesqueville om even bij te kletsen met de baasjes van Genius, gezelligheid op zijn Frans. Rond een uurtje of 11 krijgen we toch moeite om de ogen open te houden en terug naar het hotel (waar was dat nou ook alweer).

Na een goede nacht rust kunnen we even de toerist uit hangen in het mooie gebied waar we verblijven. Chava krijgt veel aandacht van de vele toeristen die er vooral in Honfleur te vinden zijn. Vooral de Azeatische toeristen die we een enkele keer in colonne tegen komen lijken onder de indruk van Chava's voorkomen.We horen dat het deze dag in Nederland weer eens een vreselijk warme en vooral benauwde dag is en dus voelen we ons gezegend met een 24 graden en een heerlijke zeewind.

Om 17.00 uur hebben we weer afgesproken bij Daniel en zal de dekking plaats gaan vinden. Als we aan komen is Stephan er nog niet, hij zal de dekking gaan begeleiden en dus wachten we rustig tot hij er ook is. En gelukkig duurt dat niet lang. Na de nodige voorbereiding en nodige proef pogingen hebben we uiteindelijk een hele goede koppeling te pakken die Chava en Genius meer dan 20 minuten volhouden. Daarna laten we Genius en Chavan maar even apart van elkaar zodat ze beide rust krijgen. Na een uurtje vertrekt Stephan (hij moet de volgende dag weer om 4 uur op) en gaan we geniete van een heerlijke Franse maaltijd bereid door Mimi. Na het eten liggen Chava en Genius weer totaal ontspannen en uitgeput naast ons. En dan is het ook tijd om terug te gaan naar het hotel.

De volgende dag hebben we nog een tweede dekking gepland maar hier hebben chava en Genius beide geen zin meer in. Dus is het na de koffie tijd om naar huis te keren. Een terugreis met veel regen, maar ook zeker met een heel erg goed gevoel van een hele goede dekking van een hele mooie combinatie Genius de Sentiers de Normands en Chava Fasa van het Wilmershof. We wachten vol spanning af en hopen op het beste...