Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Mei - juni 2017 een update

drie span

Sinds ons laatste bericht is er natuurlijk alweer van alles gebeurd en dus maar weer een update.

Op 14 mei was er natuurlijk een prachtige wandeling ter ere van het honderd jarig bestaan van de NNFC in. De wandeling was in Baarn. De opkomst was hoog het weer goed en de wandel locatie geweldig. Als alle deelnemers aanwezig zijn worden er natuurlijk eerst even foto's gemaakt van de hele groep bij elkaar, uiteraard geen makkelijke opgave maar de resultaten waren terug te zien in het clubblad. Na dit unieke foto moment begint de wandeling. Er is op het terrein op deze zondag ook een streekmarkt en het is dus wel even afzien om hier met al die beren door te komen want zo'n grote groep vraagt natuurlijk om aandacht. Er zou een korte en een lange wandeling zijn maar de scheiding hiervan loopt niet helemaal lekker waardoor bijna iedereen een lange wandeling loopt. Wanneer we terug komen bij het kasteel zou er voor iedereen een consumptie zijn maar hier loopt het bij de catering toch wel op een hele lelijke manier mis. Er wordt ons verteld dat er alleen maar consumpties kunnen worden genoten op het bestaande terras en niet bij de picknick tafels die onder de bomen staan en waar menig newf (en eigenaar) zich al een lekker plekje hadden uitgezocht. Grap is natuurlijk dat het hele terras vol zit met mensen van een bepaald nivo waarvan je van afstand al wel kan zien dat ze er niet op zitten te wachten om hun glaasje rose te nuttigen tussen al die harige honden en dus komen er hier en daar snel plekken vrij en binnen de kortste keren ligt het terras vol met beren. Al met al was het toch een geslaagde dag zij het met een wat zure afsluiter.

Ook was er natuurlijk nog de terugkomdag in juni. Voor onze eigen nestjes hoeven we hier niet meer aan mee te doen. het eerste en het tweede nestje zijn er beide al geweest. Maar dit keer mogen de nakomelingen van Casanova laten zien hoe ze zich ontwikkelen en tja als trotse opa wil je daar natuurlijk wel bij aanwezig zijn. We hadden eigenlijk al afgesproken dat we oma Fay ook mee zouden nemen maar helaas gooide moeder natuur weer eens roet in het eten want mevrouw was een week voor de tijd loops geworden en ja dat is dan toch niet heel erg handig. Helemaal niet omdat Senna (de moeder hond) ook al loops was. En twee van die heerlijk ruikende dames zou toch wel een beetje teveel geweest zijn. Achteraf blijkt het een goede keus geweest want Cas heeft zijn neus echt niet op de verkeerde plaats zitten en is bijna niet te houden zodra het luchtje van Senna bij hem binnen komt.

Dit jaar is het voor het eerst dat het hele gebeuren buiten wordt gehouden en dus gewoon een beetje rekening houden met de wind en dan komt het helemaal goed. Alle drie de reutjes zijn aanwezig dus kunnen we het complete plaatje aanschouwen. We hebben vandaag een erg leuke keurmeester die het nest beoordeeld die zeer zeker een prettig gevoel voor humor heeft. ze stelt de pups en de eigenaren op een eenvoudige manier op hun gemak en zo maakt ze het tot een hele relaxte happening. De baasjes gaan uiteindelijk met een mooi verslag het veld uit en daar wordt er nog even het hele gebeuren na besproken en wordt er ook nog gelachen. Een super gezellige middag was het in elk geval en met een brede glimlach ging opa weer naar huis.

Ondertussen wachten we op het moment dat Chava loops zal gaan worden. Natuurlijk hebben we het al uitgebreid gehad over wat we eventueel met de pups zullen gaan doen. En ook al hebben we eerder gezegd nog niet weer direct een pup aan te willen houden, weten wij natuurlijk zelf ook wel dat dat voor ons geen optie zal zijn. Een leeg nest syndroom is niet aan ons besteed. dus met het besef in ons achterhoofd dat we er toch een pup zullen aanhouden realiseren we ons heel goed dat onze woon situatie hiervoor niet geheel ideaal zal zijn en dus zijn we tussen de bedrijven door ook nog aan het kijken naar grotere woonruimte met vooral ook nog meer grond. Inmiddels is het besluit definitief genomen dat hier blijven geen optie zal zijn en dus zal er volgende week waarschijnlijk een bord in de tuin komen te staan. Makkelijk zal het niet zijn want we hebben hier altijd met heel erg veel liefde gewoond en vooral onze tuin is toch voor 17 jaar een hele grote passie geweest. Daarnaast is het dorp waar we nu wonen gewoon een heel erg prettig dorp om te wonen en dat zullen we zeker gaan missen maar de toekomst zal uit gaan wijzen hoe het verloopt.