Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Puppy planning

monet
Chanel
d day
Genius.2
honfleur
manoir.01
manoir.02

Volgende week gaan we kennis maken met de reu die we op het oog hebben voor ons volgende nestje. Op de dag dat we in Nederland de bevrijding van de Duitsers vieren gaan wij op weg naar de plek waar die bevrijding begon... Normandy France.

Samen met Chava reisen we naar de regio Calvados waar we verblijven in de pittoreske badplaats Deauville. Een badplaats die bekend staat als de parel van de cote fleurie , sinds lange tijd geliefd bij vele bekend efilmsterren en high society van Frankrijk. Coco Chanel (toen nog gewoon Gabrielle Chanel) opende hier haar eerste fashion boutiek en veranderde hiermee het mode beeld definitief...

Een paar eeuwen eerder was deze regio het vertrek punt van de diverse ontdekkingsreizigers die er op uit gingen om de nieuwe wereld te ontdekken. Vanuit Honfleur vertokken de schepen richting het westen om onder andere Canada als ook de Newoundland eilanden en de Labrador eilanden te ontdekken.

Ook was deze regio een ispiratie bron voor vele kunstenaars uit de impressionisme periode. Kunstenaars als Monet, Boudin, Courbet en vele anderen verbleven hier om geweldige schilderijen te maken van de immer wisselende kleuren (licht) aan de monding van de Seine...

Gewoon een paar redenen waarom iedere willekeurig toerist dit gebied zou willen bezoeken, wij dus niet. Wij gaan hier onze Einstein ontmoeten. Het contact met de eigenaar van de toekomstige vader verloopt erg goed en geeft ons een heel erg goed gevoel. Wij kijken uit naar volgende week en hopenlijk kunnen we dan echt vermelden wie de prins voor Chava zal worden...

Wordt wederom vervolgd...