Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Clubmatch 100 jaar NNFC

Knipsel.3
Cas en Florian KCM 2017
Knipsel.1
Knipsel.2

Afgelopen weekend werd er ter ere van het honderd jarig bestaan van de Nederlandse Newfoundlander club een speciaal tentoonstelling weekend georganiseerd. Op zaterdag is er een (extra) CAC show gepland en op Zondag is de jaarlijkse club match. Voor de zaterdag hebben we Chava Fasa ingeschreven, op zondag hebben we Baron ingeschreven en op deze dag kwamen ook onze nakomelingen Casanova en Chopin Florian in actie.

Op zaterdag ga ik alleen met Chava op weg. De ingeschreven honden moeten voor half 10 binnen zijn en dus vertrekken we optijd. Omdat er verder niets of niemand mee gaat mag Chava lekker bij me op de achterbank, waar ze lekker gaat zitten en eerst even van het uitzicht lijkt te gaan genieten. Gelukkig gaat ze toch vrij snel liggen zodat ik ook een en ander op de weg kan zien.

In de hal worden we hartelijk begroet en langzaam zoeken we een plekje op, het is deze dag niet zo druk dus is er nog voldoende ruimte. Uit de informatie in het programma boekje merk ik dat we nog wel even tijd hebben en dus treuzelen we eerst maar eens een beetje in het rond. Om ongeveer 11 uur mogen de dames dan toch de ring in. We moeten eerst met zijn allen in de ring blijven en een ronde lopen, maar dat valt dan toch nog niet mee in zo’n volle ring. Dan wordt er aangegeven dat men tot en met nummer 43 zal gaan behandelen voor de pauze en dat nummer 44 als eerste na de pauze aan de beurt zal komen, en u raad het al ...wij zijn natuurlijk nummer 44. Wachten tot na het middag uur dus.

Rond 12.45 uur is de keurmeester weer terug in de ring en kunnen wij beginnen. Als eerste moeten we met de andere honden in de ring rondes gaan lopen en dan begint de individuele voordracht. Chava doet haar best en blijft mooi staan zoals het hoort, alleen laat ze het er bij het lopen er een beetje bij zitten. We worden uiteindelijk met U en een heel mooi keur verslag (en de tip om vooral op het lopen te blijven oefenen) bedankt. Rond een uur of drie rijd ik met een hele vermoeide Chava weer naar huis.

Op zondag gaan we met zijn drieën en Baron weer richting Zutphen en dat valt nog niet zo heel erg mee in het koekblikje maar toch zijn we ruim op tijd in Zutphen waar het toch een stuk drukker is als zaterdag. Cas en Florian zijn er al dus eerst gezelligheid... Met een bakkie leut, heerlijk.

Uiteindelijk moet er nog wel gewerkt worden en moeten we met de heren de ring in, die net als zaterdag goed gevuld is.Na een paar proef rondes lopen wordt een deel weer de ring uitgestuurd en moeten alle Wilmershofjes weer even wachten. Steeds worden er weer nummers opgeroepen die in de ring aan mogen sluiten en zo is Florian als eerste aan de beurt. Een mooie correcte presentatie wordt beloond met Uitmuntend, baasje blij en wij al trots. Daarna is de beurt aan Baron. Hij is erg relaxed en gedraagd zich heel erg fijn in de ring. Het voorbrengen aan tafel gaat erg goed en Baron blijft in alles erg rustig. Met het lopen gaat het helaas een stuk minder zijn achterpoten proberen de voorpoten in de halen waardoor hij af en toe dwars door de ring loopt. Toch mag ook Baron de ring verlaten met de beoordeling Uitmuntend. Dan mag Cas de ring in en ook voor hem een hele nette presentatie die ook wordt beoordeeld met Uitmuntend. We mogen dus alle drie terug komen voor de selectie voor de laatste vier reuen. Baron mag hier uiteindelijk niet meer aan mee doen maar met een heel mooi compliment op zak verlaten we blij en trots de ring. Florian en Cas worden beide wel geselecteerd voor de ere ring en dus is de blijdschap compleet.

Florian en Cas staan samen met twee mooie reuen in de ere ring en als we zo kijken hebben we geen idee waar dit zou kunnen eindigen. Maar de keur meester is op dreef en voor we het ons realiseren zijn de vierde en derde plaats al verdeeld en zijn onze jongen nog niet geplaats. Dat betekent dus dat de eerste en tweede plaats voor de heren van het Wilmershof zijn... Wauw gebeurd dit echt?

Na nog een extra check word casanova als beste reu open klasse geplaats en is de tweede plaats voor Chopin Florian. Dit betekent dat Cas nog een keer de ring in zal moeten om te strijden om de beste reu overall. Hiervoor worden alle beste reuen per klasse de ring weer ingeroepen om te gaan strijden. Al vrij snel blijkt het een strijd tussen Cas en de winnende reu uit de kampioensklasse Noah-Bar vom Aichemer berg. Door de drie keur meesters wordt er een heleboel overwogen en lijkt de strijd niet zomaar beslist maar word uiteindelijk toch door Noah-Bar gewonnen. Cas wordt beloond met het reserve kampioenschap en is voor de tweede keer winnar van de Old Colonia beker.

Voor ons is dit een geweldig weekend geweest waar we nog lang met veel plezier op terug zullen kijken. Super trots zijn we op onze Chava en Baron maar mega trots op Casanova en Chopin Florian. Herman en Jolanda, Ina en Rob en natuurlijk Jacky super bedankt voor deze geweldige dag...