Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

We gaan weer een nestje plannen voor de zomer 2017

Mijn liefste zwartje
11 Baron en Barre
01 Met zijn allen op de hond

In het najaar van 2016 hebben we Chava laten rontgenen om te kunnen bepalen of zij HD en ED vrij was. Voorheen lieten we dit altijd ergens in het midden van het land doen maar sinds onze dieren arts in Oldenzaal een dieren ziekenhuis heeft betrokken hoeven we gelukkig niet zo heel erg ver meer. De foto's waren redelijk snel genomen en we konden al zien dat het er allemaal erg goed uit zag. Maar natuurlijk is niets zeker voordat je de daad werkelijke beoordeling van de raad van beheer binnen hebt. Vroeger duurde het vaak nog wel even voordat je die uitslag binnen kreeg, maar ook bij de raad gaat tegenwoordig een heleboel digitaal en nog dezelfde avond hadden we de eerste uitslag al binnen. Een week later kregen we de tweede uitslag en gelukkig is Chava op beide onderzoeken 100% vrij beoordeeld.

Kort daarna meteen een afspraak gemaakt voor het hart onderzoek. Hiervoor moeten we wel een stukje rijden en het onderzoek is best lastig omdat chava niet verdoofd kan worden en toch een hele tijd stil moet blijven staan. En vooral dat laatste is met een Newfoundlander vaak nog de grootste uitdaging, helemaal wanneer er een plotseling een deur open gaat en 5 teckels binnen stormen. Maar goed na zo'n 20 minuten zit het erop en kunnen we met een een gezondheidsverklaring naar huis. Ook het hart is in orde.

Dan als laatste nog de ogentest. Ook hiervoor kunnen we gelukkig bij onze eigen dieren arts terecht omdat daar eens per maand een oog arts consulteerd. De oogarts is de dag ervoor nog gebeten door een van haar patienten en is daardoor toch duidelijk niet in het bezit van het allerbeste humeur. Dat in combinatie met haar Duitse accent zorgt voor de eigenaar toch voor enkele bijt op je lip momenten of was het nou niet lachen of ik schiet. Gelukkig kunnen we na even afzien de praktijk toch weer verlaten met goed rapport.

Chava is dus op alle punten volledig gezond verklaart en dus kunnen we nu echt na drie jaar weer een nestje gaan plannen. Begin januari is Chava loops geweest en we verwachten dat zij dit in juli weer zal zijn en dan hopen we ook te gaan dekken. We zijn op het moment nog aan het uitzoeken wat de beste reu voor haar zal zijn en letten hier natuurlijk op alle gezondheids testen, maar ook de uiterlijke kenmerken moeten goed zijn en vooral in de juiste verhouding. Een ander aspect welke onze criteria zullen gaan bepalen is het karakter van de beste heer. Dus zullen we de komende tijd hopenlijk nog wat kennismakings knuffels gaan voeren, en dat zou ook zomaar in Duitsland of Engeland kunnen zijnZodra we zeker weten wie de vader van de pups zal worden zullen we dit natuurlijk direct laten weten.