Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Weer een jaar afgesloten

viertal.2
viertal
tankie
DSC_3006
DSC_3009
DSC_3010
DSC_3018
DSC_3026
DSC_3035
DSC_3036
DSC_3039
DSC_3042
DSC_3062

Voor een ieder allereerst de beste wensen voor 2017.

Het oude jaar ligt alweer een paar dagen achter ons en dus wordt het weer eens tijd om iets van ons te laten horen. Dit is in 2016 wel heel erg weinig gebeurd.

Door persoonlijke omstandigheden en ziekte was 2016 gewoon even het jaar om het rustig aan te doen en ons vooral even op ons zelf en onze honden te richten. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal niets is gebeurd in “huize van het Wilmershof”.

Een van de zwaardere dingen was toch wel het overlijden van onze allerliefste Tank. Enige tijd voor zijn dood werd ons al duidelijk dat het allemaal niet meer zo goed met hem ging, alles ging steeds moeilijker en langzamer en in zijn laatste week leek hij eigenlijk bijna niet meer op te kunnen staan. Uiteindelijk bleek een abces een dwarslaesie te veroorzaken en moesten we hem op 23 mei laten inslapen. Tank heeft bijna 7 jaar bij ons gewoond en is net 10 jaar oud geworden.Na al een paar onverwachte sterf gevallen in onze familie te hebben gehad was dit net even genoeg en dus maar even focus op ons zelf.

Gelukkig kwamen er ook erg veel leuke dingen voorbij. Ging het het afgelopen jaar vooral erg goed met de broertjes van Chava, Casanova en Chopin Florian. Zij hebben het afgelopen jaar regelmatig mee gedaan met tentoonstellingen en daar ook een paar keer mooie prijzen gehaald, zoals de tweede plaats voor Casanova en de derde plaats voor Chopin Florian op de Clubmatch. Casanova heeft doordat hij ook in waterwerk erg zijn best heeft gedaan ook nog de spetter troffee gewonnen. Deze prijs is er voor de hoogst geëindigde Newf op de clubmatch die ook heeft mee gedaan met de watertrails...

Eind oktober was er eindelijk de tweede nakomelingen dag voor het C nestje. Hier hadden we toch wel naar uitgekeken vooral omdat iedereen er weer zou zijn en dus ook alle baasjes. Het was vooral een hele gezellige middag. Na lang wachten mochten we het nest voor brengen en alle werden ze heel erg goed beoordeeld.

Als kersje op de taart kwamen daar in het zelfde weekend ook nog eens de eerste kleinkinderen van Fay ter wereld. Senna van het Wijkse bos en Casanova werden op 29 oktober ouders van drie zwarte reutjes.Naast alle mooie berichten van de beide heren gaat het gelukkig ook allemaal heel erg goed met de rest van de nakomelingen Barre, Baron, Cato Fem en Caya. Zij hebben het allemaal super goed bij hun lieve baasjes.

Die laatste gebeurtenissen hebben bij ons dan ook het bloed weer laten stromen en dus besloten wij om Chava ook helemaal door de medische keuring te gooien om in elk geval te kunnen bepalen of het verantwoord zou zijn om met haar een nestje te gaan plannen. Ze is nu getest op HD en ED zonder afwijkingen, en ook haar hart en ogen bleken geen afwijkingen te hebben. En dus kunnen we op zoek naar een geschikte reu.

Omdat Chava in augustus loops was geweest gingen we er van uit dat ze rond februari maart weer loops zou worden, maar doordat moeder Fay begin december loops werd is Chava net na kerst ook al loops geworden. Dus kunnen we de planning op gaan schuiven naar de zomer van 2017. Over deze planning kan je hier straks natuurlijk weer alles volgen.

Voor nu in elk geval een heel erg gelukkig 2017.