Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Afscheid Tank

2010 France Tank op strand.6
Tank 1111

21-03-2006 - 23-05-2016

Tank

Ruim 7 jaar geleden kwamen wij een advertentie tegen waar om een nieuw thuis voor jou werd gezocht. Na bijna 8 jaar geen Newf in huis te hebben gehad hoefden wij hier niet lang over na te denken en nog die zelfde avond reden we met jou van Oosterblokker naar huis.

Het was het begin van een geweldige tijd die we samen hebben gehad. Als snel bleek jij een hele trouwe vriend met een paar bijzondere eigenschappen die je toch had mee gekregen van je oude baasje. Zo had je echt een pest hekel aan katten wat hier nog wel eens voor hilarische taferelen en bezorgde kattenbaasjes zorgde. Op een dag wilden we in een meertje in de buurt gaan zwemmen maar helaas jij was met geen haar het water in te krijgen, Toen je hier uiteindelijk overheen was vond je het wel heerlijk om met je baasje lekker te zwemmen. Vacht verzorging vond jij echt vreselijk en heb je ook later nooit kunnen waarderen, toen we later van je oude baasje hoorden dat ze jou gewoon kaal schoren viel het kwartje wel.

Kort na jou komst zijn we op zoek gegaan naar een maatje voor jou en al vrij snel kwam Fay er bij. Jullie werden maatjes door dik en dun, en zij wist jou vaak uit te dagen, waardoor je een stuk levendiger werd.

Toen je ouder werd begon je langzaam aan ons zorgekindje te worden. Door een knieoperatie werd je in je mobiliteit nog wel eens beperkt en dat vond je niet altijd even leuk maar het was gewoon niet anders.

Eind 2012 kreeg Fay twee pupjes en een van de twee, Baron, is ook bij ons gebleven. In het begin vond je het maar helemaal niks die kleine drukte maker, maar toch werden jullie uiteindelijk de beste maatjes. Baron werd net zo’n lekker rustig manneke als jou.

In 2013 ging het helaas mis met je tweede knie. Ook dit keer moest je worden geholpen maar deze keer viel het herstel toch wel wat tegen, je had veel meer hulp nodig en het duurde veel langer.

Fay kreeg in februari 2014 nog een nestje en inmiddels was je toch al wel wat gewend aan al dat kleine gekroel van die kleine zwarte molletjes want dit keer vond je het al een stuk leuker. Misschien had je ook niet verwacht dat er weer eentje zou blijven. Chava was een druktemaker in het kwadraat in jou ogen, maar gelukkig had ze al snel respect voor jou en stelde zich redelijk onderdanig naar jou op.

Langzaam aan merkten we dat jij toch steeds meer dat extra beetje aandacht nodig had, en vooral wandelen met de rest van de club kon je niet meer bijbenen. Beetje bij beetje ging je toch achteruit. Maar in maart konden we toch jou verjaardag nog vieren, 10 jaar onze eigen super tiener.

Helaas zagen we hierna toch sneller achteruit gaan. Je nieren deden steeds minder goed hun werk en ook kreeg je steeds meer last van je rug waardoor het bewegen echt moeilijk werd. Toen je niet meer wilde eten wisten we gelijk wat dit betekende.

Lieve Tank we hebben je op 23 mei in laten slapen omdat we zagen dat het echt niet meer anders kon. Een onmogelijk maar niet te vermijden besluit. Wat overblijft zijn alle mooie herinneringen...

Au revoir mon star de St Remy, le petit bombardemente.

Gert, Robert, Edwin.

Fay, Baron en Chava Fasa.