Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Tank is alweer 10 jaar

Robert en Tank in Avignon
Saint Gulheim le dessert
tank-heel-soms-een-beetje-ontdeugend-op-de-bank
ameland-70
ameland-74
ameland-141
ameland-191
ameland-411
Bij het Paleis van de Paus Avignon
Eygaliers
Het geboorte huis van Nostradamus

Vandaag vieren we de verjaardag van Tank...
Ons mannetje is alweer 10 jaar oud en daar mogen we dus wel even bij stil staan...

Dat onze lieve ouwe goedzak 10 jaar zou worden is natuurlijk te mooi om waar te zijn, al gaat het vandaag de dag niet meer al te snel die 10 haalt hij toch maar wel.

Tank begint nu wel echt het oude mannetje te worden. Van de lange wandeling is meneer nooit een echte Fan geweest maar nu is meneertje alleen nog maar blij met zijn blokje om. Doordat hij al twee knie operaties achter de rug heeft merk je nu toch dat dit zeker invloed heeft op zijn hele manier van bewegen. Plassen gaat niet meer op een been tegen de boom maar gewoon op twee poten, wat soms toch ook weer lastig is. Soms vergeet Tank dit en probeert het dan toch op drie poten maar weet dan toch snel zijn vierde poot er maar weer bij te betrekken. We laten Tank nu maar niet meer met een van de drie uit, omdat hij het tempo gewoon niet meer bij kan houden.

Van de vachtverzorging heeft Tank nooit gehouden, maar ook dat is nu echt iets waar meneer echt geen zin meer in heeft. En ondanks dat er nog geen grijze haar in zijn vacht zit kan je nu toch wel echt zien dat meneer een oude hond begint te worden. De vacht wordt broos en dun.

Tankie is inmiddels ook alweer zeven jaar bij ons en samen hebben we toch al hele mooie dingen mee gemaakt. Toen hij bij ons kwam was hij bang voor water en OH my wat hebben we er wat aan moeten doen om hem uiteindelijk het water in te krijgen maar eenmaal overstag leek hij het toch ook wel heel erg prettig te vinden. Samen lekker naar Ameland om heerlijk aan het strand te wandelen en dan af en toe de zee in, Maar door de dubbele knie operatie zijn we toch altijd wel voorzichtig met hem en dus was het alleen “Frank en vrij” als er geen andere honden in de buurt waren, want ja dan denkt Tank toch nog altijd meer te kunnen dan hij daad werkelijk kan.

Binnen de roedel is en blijft Tank toch nog steeds de leider. Voor hem hebben Fay en haar “kleintjes” nog steeds respect. En ook bij ons is hij nog steeds het heertje van het Wilmershof. Met hem is alles uiteindelijk bij ons weer begonnen...

We hopen dat Tank nog lang in gezondheid bij ons zal kunnen blijven, maar weten in elk geval zeker dat iedere dag voor hem een feestje mag zijn...