Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

NNFC CLUBMATCH 2016

Denemarken1
Denemarken2
Denemarken3
Denemarken4
Casper Knippenborg1
Casper Knippenborg2
Casper Knippenborg3
Casper Knippenborg4

Op zondag 13 maart was het dan weer zover... de jaarlijkse clubmatch van de Nederlandse Newfoundlander club. Een jaarlijks terug kerend evenement waar ook wij altijd weer naar uit kijken. Het is er altijd gezellig, de sfeer gemoedelijk en het is altijd weer een terug zien van bekende gezichten die je al (veel) te lang niet hebt gezien.

Zondag voor de clubmatch hebben we met een groep nog een extra ring training gehad van Casper Knippenborg. Hij weet altijd de juiste puntjes op de bekend i te zetten en ook dit keer waren er voor ons en velen onder de volgers weer vele leer momenten. Er wordt ons weer veel informatie gegeven maar bovenal is het ook weer een gezellig samen zijn waarbij gelukkig ook het weer een goede bijdrage leverde. Na af loop krijgen we nog een heerlijk kop Heksen soep.

De week voor de show zetten we nog even alle zeilen bij om Chava en Baron show klaar te krijgen. Er staat ze nog een flinke borstel beurt te wachten en ook moeten beide nog even lekker door de wasstraat. Voor de baas in elk geval een goede reden om maar eens twee dagen vrij te plannen. Helaas laat Baron zijn winter jas al vallen wat dus een heleboel extra werk oplevert en uiteindelijk een hond die er toch wat minder fors uitziet als we gewend zijn en een volle afvalcontainer met wol. Na de borstel dag maar eerst weer een dag rust voor meneer en mevrouw, maar op donderdag dan toch die wasstraat. Altijd leuk... Zaterdag dan nog het laatste knipwerk bijwerken en dan zijn ze er toch wel klaar voor. Op zaterdagavond pakken we de boel alvast in en tja dan kom je er achter dat we toch al een hele tijd niet meer naar show want waar hebben we alles nou gelaten.

En ja dan is het zondag morgen en gaat dat wekkertje voor de zondag toch akelig vroeg... Maar we hebben er natuurlijk enorm veel zin in. Alle pups van ons tweede nestje zijn voor vandaag ingeschreven en dus wordt het dan ook een soort van reünie. Samen met Baron maakt dat dan de hele Wilmershof-clan bijna compleet want oh oh waar is Barre nou weer naar toe gegaan... Tja jammer maar helaas gingen zijn baasjes net de week voor de clubmatch op een welverdiende vakantie naar Denemarken en naar wat wij uit de foto’s kunnen opmaken hebben ze daar heerlijk genoten.

Goed. Nadat wij hier alles verzorgd hebben laten we Tank en Fay achter en gaan met een dol enthousiaste Baron en Chava op weg. En als we in zutphen aan komen zijn meneer en mevrouw dat nog steeds en dus met twee opgewekte beren betreden we de hal. Daar worden we door de eerste bekenden begroet en zo komen we de hal langzaam door op zoek naar een plekje voor de dag. Daar komen we Cassanova en baasjes al snel tegen, dus knuffelen en bij praten. Helaas is het bij hun al redelijk gevuld en dus besluiten we toch nog even verder te gaan lopen en met een kleine omweg (lees gevalletje we hadden jullie niet zien zitten) komen we achter in de hal terecht waar de baasjes van Florian al zaten. Het is al een flinke tijd geleden dat we die hebben gezien dus eerst eens even de uiterlijke inspectie... We zitten nog maar net als daar ook Caya al komt, kort daarop gevolgd door Caya. En dus is het in no time een gezellige boel en zitten we regelmatig met een riem in de knoei.

In het programma boekje helaas geen time table dus blijft het gedurende de morgen een beetje gissen wanneer we nou aan de beurt zullen komen, rond een uur of 12 lijkt het er niet op dat dit nog voor de lunch pauze zal zijn en dus is het de hoogste tijd voor die heerlijke appeltaart met slagroom die is mee genomen door Nadine en Jolanda. Tja de appeltaart blijft steeds weer een onderwerp van gesprek op onze groeps app, maar dit keer kwamen wij er goed mee weg omdat de oven kapot is en Robert dus even geen heerlijk baksel kan bereiden... Sorry dames.

Na de lunch is het dan eindelijk zover en wordt er aan de open klasses begonnen. Helaas blijkt al snel dat Baron en Chava bijna tegelijkertijd aan de beurt zijn en dus wordt het opsplitsen. De heren worden direct achter elkaar gekeurd, en dus kunnen we elkaar ook nog een beetje steunen. Helaas missen we hierdoor de presentatie van Chava wel bijna geheel. Cas is als eerste aan de beurt, na de nodige checks en de stukjes lopen wordt hij beloond met de beoordeling Uitmuntend. Dit betekent dat hij later nog terug mag komen om voor plaatsing te strijden. Ook Florian wordt gewaardeerd met een Uitmuntend. Direct daarna is Baron aan de beurt. Ook hij moet zijn ding doen en wordt hiervoor uiteindelijk met een Zeer Goed beoordeeld. Hij hoeft dus niet meer terug te komen.

Een maal weer buiten de ring eerst de baasjes van Can en Florian feliciteren en dan dus snel naar de ring van de dames. Chava is inmiddels ook al klaar en ook voor haar de beoordeling Zeer Goed. Vrij snel daarna is Cato aan de beurt en ook voor haar een eind beoordeling Zeer Goed. Caya is als allerlaatste aan de beurt en ook voor haar is er resultaat Zeer Goed. Tot zo ver al een heel mooi resultaat. De Fabby’s zijn net twee jaar en een maand oud en daarmee de jongste deelnemers in de open klas en dan is het resultaat Zeer Goed natuurlijk geweldig.

Onder tussen mogen alle heren met Uitmuntend weer terug de ring in voor de plaatsing in de ere ring. De strijd gaat nog om 7 heren. Ik heb even snel Baron “uitgeleend” zodat ik me even kan richten op het maken van foto’s en terwijl ik daarmee bezig ben heb ik zelf niet eens in de gaten dat in een mum van tijd al weer twee van het strijd toneel zijn afgeschreven. Dus staan er nog maar 5 heren in de ring en dan realiseer ik me dat in elk geval een van de fabby’s in de ere ring mag verschijnen en dus staat er ineens een hele trotse fotograaf aan de kant en is het wel even tijd om die camara te laten voor wat het is... En dan boem de volgende afvaller is bekend en daarmee staan er twee Van het Wilmershof nakomelingen in de ere ring.

Dit betekent dus ook weer wachten en wachten tot de ere ring begint. Rond een uur of drie is het dan eindelijk zo ver en wordt er eerst begonnen met de veteranen parade. Erg mooi om te zien al deze “oudjes”. Daarna wordt er begonnen met de ere ringen en na dat de kleintjes hun best allemaal hebben gedaan is het dan eindelijk de beurt aan de reuen open klasse en stijgt de spanning ook bij ons aan de kant. Er moet een aantal rondjes gelopen worden en de keurmeester laat ze ook nog individueel lopen en na het nodige vergelijkings werk komt ze dan met de plaatsing Florian wordt als derde geplaatst en Cas eindigt op plaats twee... Wat een geweldig mooie prestatie.

Aan het eind wordt aan Cas ook nog de Oldest Colony uitgereikt. Deze beker wordt uitgereikt aan de hoogst geëindigde deelnemer van de clubmatch die ook in het bezit is van een of meerdere waterwerk brevetten.

Al met al gaan wij supertrots naar huis. Wat een geweldige dag. Bedankt lieve puppy eigenaren voor deze geweldig gezellige dag. We doen hem snel nog eens over...