Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Nakomelingen dag NNFC

1 allemaal sador nakomelingen
2 papa Sador
F Robert en Baron
3 Baron Fay en Chava
4 Djurre Barre en Baron
5 Barre en Baron
6 Geen commentaar
7 Fay met haar koters op een rij
8 Tja discussie tussen keurmeester en ringmeester
9 Ina met Cas
10 en de rest wacht
E Meen je dat nou
11 Chopin Florian
B Florian
C Fay
D Robert
12 Robert in actie
13 met Chava
14 Caya
15 En dan komt nog Cato Fem
16 Cato Fem
17 Fay en haar jongens netjes in het gareel
E Allemaal bij elkaar
I Paps en mams
18 nog even met de hele familie bij elkaar
19 best lastig na zo'n lange dag
G allemaal buiten
H Maar ze zijn moe
J Zusjes Chava en Caya
K heel moe
L nog eentje dan

Vandaag was het dan eindelijk zover. De nakomelingen dag van de NNFC...

De pups van Fay en Casper (wie was dat ook al weer), Barre en Baron zullen er zijn. Voor deze twee is het alweer de tweede keer en natuurlijk zijn we erg benieuwd hoe deze kerels beoordeeld zullen worden. Meer hierover verderop.

We beginnen de dag om 10 uur met de diverse afstammelingen van Ambassador, want vandaag is het vooral zijn dag. Het is sinds lange tijd weer dat de NNFC alle nakomelingen van een reu vraagt naar de afstammelingen dag te komen. En wij zijn er gelukkig met de laatste vijf nakomelingen van hem bij. Als eerste moeten we met alle nakomlingen in de ring en wordt er een dankwoord gesproken. Het is toch wel heel bijzonder om daar met bijna 30 nakomelingen op een rij te staan. En daar staat Sabby zelf met Miek in het middelpunt te stralen. Wat een mooi begin van de dag.

We worden gevraagd de ring te verlaten en moeten dus rustig afwachten tot we aan de beurt zijn en tja dat duurt dan toch best lang tot ongeveer 13.30 en de puppen zijn dan eigenlijk ook al een beetje gaar wanneer we de ring moeten betreden voor de terugkomdag. en deze hebben dan ook al behoorlijk met elkaar lopen stieren. Toch merk ik dat Fay haar Lutterse kroost continu in de gaten houdt. Steeds weer zit ze er boven op als een bok op de haverkist, maar goed dat is echt haar karaktertje, alles onder controle houden. Alle tijd dat we moeten wachten wordt voornamelijk besteed aan bijkletsen met de pup eigenaren en vooral ervaringen delen... want och dat wat die van mij toch kan uithalen...

uiteindelijk is het rond 13.30 waneer we weer in de ring mogen verschijnen voor de terugkomdag van het C- nestje. De pups worden beoordeeld door dhr Hiddes die een og al directe benadering heeft en dat is ook wel even wennen. Als eerste mag natuurlijk mams en bij haar al het compliment dat ze toch wel een hele mooie dame is. Daarna komen een voor een de pups aan de beurt en uiteindelijk krijgen we een totale beoordeling van alle pups. Alle pups zien er goed en verzorgd uit, geen een is er te dik of te dun. Allen zijn hoog op de benen en moeten nog flink gaan uitdijen maar ja wat verwacht je van pups van ongeveer 9 maand, die zijn natuurlijk nog volop in ontwikkeling. Uiteindelijk is er voor een ieder een heel mooi keur verslag.

Bij ons is het dan even snel omwisselen Chava uit de ring en Baron er weer bij want dan is het de beurt aan Barre en Baron. Zij komen nu voor de tweede keer terug en dus dit is hun eind beoordeling. En wat een fantastische boordeling hebben zij mee gekregen. Beide heren waren nog lang niet af maar de boodschap was eigenlijk ook wel wat lang duurt brengt uiteindelijk hele mooie resultaten, dus heb nog maar gewoon even geduld. Vooraal zijn we supertrots op Rinse en Roelie werkelijk mede dankzij jullie is deze dag zo geweldig. En dat is niet alleen om Barre boef.

Als laatste moeten we dan nog een keer de ring in met alle Fabby's. Hier worden de nakomenlingen beoordeeld door mevrouw Alferink. Ook weer bijzonder omdat zij Fay en Ambassador al vanaf jongs af aan kent. Fay en haar pups worden wederom een voor een gekeurd en ook nu zijn er weer hele positieve reacties en dat maakt ons als PAPA'S (fokker is niet echt ons ding) wederom zo ontzettend trots. En kijkend over die pups kunnen we ook alleen maar zeggen tja daar staan ook wel 5 mooie Fabby's. Al met al nog eens 5 mooie verslagen en hier en daar nog een tip. Dan is er nog even een moment om om wat foto's van het hele koppel te nemen en sluiten we de dag af met een bokje patat. Je moet wat.

Toch heb je op zo'n dag altijd te weinig tijd. Je probeerd zo veel mogelijk de aandacht te geven aan de puppels maar ondertussen zijn daar ook nog de andere bekenden waar we waarschijnlijk toch iets minder aandacht aan konden besteden maar ja onze eigen nakomelingen gaan dan toch wel echt voor.

Bij deze wel een hele speciale dank voor de baasjes van Barre, jullie hebben ons vandaag echt weer een laten stralen en dit bandje is FOR EVER. Ook een dank voor Miek en Ger om toch nog een nesjtje met Sabby te plannen met Fay, wat hebben we er een paar super Newfs voor terug gekregen. Ook een super dank voor Trees Uber moeder in dit alles en zoveel dank voor die geweldige momenten, hulp en raad. Dank voor onze eigen opa en oma voor alle hulp en steun tijdens de nest periode maar ook als een dag als vandaag. En natuurlijk voor onze allerliefste vrienden uit Kerkrade, al onze nakomelingen komen voort uit die ontzettend lieve Mac en daar zijn wij zo ontzettend trots op. En na alle boordelingen van vandaag blijkt dat maar weer eens terecht. Hele dikke knuffel voor jullie daar in het zuiden... Dan nog Rob Jan, Ooit samen met jou en deze uitdaging aan gegaan... Zo anders dan verwacht maar zo blij met je betrokkenheid. Als laatste natuurlijk een super dank je voor alle pupeigenaren want hoe trots mogen we ook op jullie zijn, alleen maar lof. Super bedankt voor een onvergetelijke dag allemaal...