Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Lekker weekendje eind september

18 Fay en Chava
Baron 01
02 Fay
03 Fay
03 a Fay
04 Fay
04 a Fay
05 Fay
08 Chava
09 Chava
10 Chava
11 Chava
12 Chava
13 Chava
14 Chava
15 Chava
16 Chava
17 Fay en Chava
18 Fay en Chava
19 Fay en Chava
20 Fay en Chava

Het laatste weekend van september alweer. Er is ons beloofd dat het qua weer een geniet weekendje zou gaan worden en dus spreken wij lekker met elkaar af om dit dan ook maar eens lekker samen met de hondjes te gaan doen. Heerlijk eten en relaxen en vooral lekker tutten met de hondjes.

Vorig weekend hebben we het erg druk gehad met een super gezellige bruiloft waardoor we wat minder aandacht aan de hondjes konden besteden en dus hadden we wel even wat in te halen. En dat hebben we gedaan... Het hele weekend alleen maar aandacht voor die vier. Ze hebben allemaal een flinke borstel beurt gehad, zijn gewassen en hier en daar is het nodige snoeiwerk uitgevoerd, en dat laatste was bij de kleinste toch wel heel hard nodig.

Verder gaat hier alles heel erg goed. Het is al een tijd geleden sinds we iets gepost hebben maar tja met die zomer die we achter de rug hebben lijkt me dat ook wel redelijk te verklaren. Soms was het gewoon te warm om uberhaupt iets te gaan ondernemen en deden we alleen onze best om de hondjes lekker rustig en koel te houden.

We kunnen terug kijken op een wel hele geweldige zomer die natuurlijk al heel vroeg begon met dat heerlijke weer gedurende de puppy periode, en eigenlijk zijn er sindsdien alleen maar van die heerlijke weer momentjes geweest.

Onder tussen zijn we gewend aan de vier viervoeters. Tja het is toch wel even een overgang hoor, op een moment heb je er gewoon twee die perfect met elkaar overweg kunnen, daar kwam bijna twee jaar geleden Baron bij en terwijl hij eigenlijk nog een pup was werd het tweede nest al gepland en daar was Chava. En dan moet je toch wel een beetje gaan schakelen. Helemaal omdat Chava toch weer een compleet ander pupje blijkt te zijn dan Baron. Baron is werkelijk de meest lieve goedzak en laat alles maar gebeuren en Chava lijkt daar wel een tegenovergestelde van, levendig en altijd aanwezig en dat werkte Tank zo af en toe op de zenuwen. Dus daar moesten we in het begin toch wel even goed rekening mee houden, maar nu zijn het de dikste maatjes.

Ook in huis en tuin hebben we natuurlijk wel het een en ander aan moeten passen... Zo is de eettafel verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een hoger model zodat de honden er niet meer lekker bij kunnen met hun natte neus. En ook hebben we toch maar een en ander weg gedaan om het toch allemaal wat praktiser te houden.

Verder gaat het met de honden gewoon lekker... Tank wordt nu toch wel een mannetje op leeftijd. Af en toe kan hij heerlijk hemeurig zijn en soms zo opgewekt. Wel merken we dat zijn gezondheid echt wel wat achteruit gaat, lange wandelingen houdt hij echt niet meer vol en daar heeft hij ook echt geen zin meer in. Als hij maar lekker bij ons kan zijn vindt hij het allemaal wel goed. Fay is echt ontzettend verandert. Zij was altijd ons meiske met haar temperamentje, maar daar is niet veel meer van over. Zij is nu echt de rust binnen de roedel en geeft in bijna alles het goede voorbeeld. Mensen die Fay kenne zullen bij het lezen echt denken dat bestaat niet maar het is toch zo. Madame is verandert en oh wat genieten wij van ons meiske. Ze is echt heerlijk aanhankelijk en zoekt tegelijkertijd haar eigen weg. Baron zit nu in de laatste fase van zijn pubertijd en dat laat hij ons ook duidelijk merken. Hij gaat nu af en toe de strijd aan met Tank en ook weet meneer inmiddels wel wat het verschil is tussen reu en teef. Maar tussendoor blijft hij toch echt een heerlijkheid. Wat is het toch een geweldig mannetje... Zo trots!!! Chava is nu al bijna 8 maanden oud en oh oh wat gaat die tijd toch snel. Ze groeit als kool en is inmiddels in hoogte haar moeder al voorbij. We zien bij haar veel meer vergelijking met Fay als dat we bij Baron konden zien. Zowel in karakter als uiterlijk lijken ze erg op elkaar...

Kort gezegd is het gewoon genieten...