Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De eerste week alweer voorbij

06 Gezellig stel
07 kontjes
08 Teefje wit
01 Mams met meisje wit
02 Links R groen midden R blauw recht T roze
03 Reu groen
04 Teefje lila en roze
05 rollebollen
10 teefje roze
11 teefje wit
12 Reutje groen
15 de dames
09 Reutje blauw heeft een steuntje nodig

Ja hoor, de eerste week is alweer voorbij.

Zelf vind ik dit eigenlijk de spannendste week want het is natuurlijk allemaal maar afwachten hoe het gaat en de pups zijn in deze fase zo ontzettend kwetsbaar dat je eigenlijk overal voor op moet passen. Het is toch altijd maar weer afwachten hoe goed Fay voor de pups zal zorgen en of die kleine molletjes wel voldoende groeien.

Gelukkig is het allemaal weer meegevallen en gaat het erg goed. Fay is een geweldige moeder die erg bezorgt en begaan is met haar pups. Ze geeft voldoende melk en dus groeien de pups ook allemaal als kool. En het blijft nog steeds geweldig om hier de hele dag naar te kijken en mee te knuffelen. Maar ja zo af en toe moet je toch ook wel je rust nemen en daarin moeten we elkaar echt dwingen want anders zitten we beide 24 uur bij de pups...

Goed een week oud en nu kunnen we de ontwikkelingen al aardig goed zien. Naast dat ze groeien en in gewicht toenemen zien we nu ook al dat veranderen qua vacht. Deze wordt nu al wat langer. Ook beginnen de pups zich al meer op te richten, ze kunnen nog niet staan maar toch proberen ze al wel die voorpootjes te strekken maar ja daar is dan nog dat zware koppie.

Aankomende week gaan we een planning maken voor de komende weekenden. Alle toekomstige eigenaren zijn volgens mij enorm nieuwsgierig en aan hun berichtjes en telefoontjes merk ik dat ze niet kunnen wachten om te komen knuffelen en kennis maken met de vijfling wat we natuurlijk heel goed kunnen voorstellen. Maar ja sorry luitjes nog even geduld allemaal... Maar het is in elk geval een fijn idee dat de pups straks allemaal met liefde worden ontvangen. Morgen moeten we ook de namen in gaan leveren bij de Raad en ook daarvan krijg je op het eind weer hoofd pijn (vooral voor je eigen pup). We hebben qua naamgeving de toekomstige baasjes zoveel mogelijk eigen inbreng gegeven zodat we straks ook weten dat dat de daadwerkelijke naam zal zijn waarmee de hond wordt aangesproken.

Aankomende week zullen we langzaam de ogen open zien gaan en ook zullen we de eerste aanstalten tot staan en lopen gaan aanschouwen dus al met al beloofd ook komende week weer een hele leuke week te worden.

Wordt vervolgd.