Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Weekend

13 Diva Conny
04 mols hoopje
09 reutje blauw

Zo maar weer eens tijd voor een nachtelijke update, geen probleem aangezien we toch lekker aan het oppassen zijn. Het is dus alweer weekend. Normaal gesproken ben je toch altijd blij dat het weekend is maar nu realiseren we ons toch ook wel dat dit alweer veel te snel gaat. Het is echt volop genieten hier, van de pups van die lieve mama Fay en ook van Tank en Baron die inmiddels ook bij de hele gang van zaken zijn betrokken.

Met de pups gaat het erg goed. Fay zorgt erg goed voor ze en geeft ze voldoende melk. Ze geeft zelfs zoveel melk dat we de aanlegtijd maar iets hebben verkort zodat de pups niet overvol raken en moeite krijgen met de vertering.De afgelopen twee dagen merken we wel dat Fay erg moe is en dus proberen we haar wat meer ruimte te geven om te rusten en dus maar even niet de hele tijd bij haar kindertjes. Gelukkig legt ze zich hier direct bij neer en vindt ze het even helemaal niet erg om ergens onder de eettafel even lekker een paar bomen om te zagen en ons daarvan mee te laten genieten. En geloof me er zijn inmiddels al heel wat bomen gesneuveld.De pups groeien als kool en qua gewicht liggen ze op het moment voor op de verwachting. Ook zien we dat ze al steeds meer door de hele puppie bak rond kroelen en ja dan is er af en toe ook wel eens een verdwaalde kreet omdat er weer een iets te ver is afgedwaald.

Fay is echt de meest geweldige moepsje dat een pup zich maar kan wensen. Ze let erg goed op waar haar pups liggen en als er een pup langs wil tilt ze zelfs haar poot gewoon even op om de pup de ruimte te kunnen geven en ja dat is toch zo lief. Vanmorgen was er een pup die te gulzig was met drinken en zich toch even verslikte. En terwijl ik de pup gauw bij mams weghaalde en probeerde te helpen werd ik alleen maar aangekeken met zo’n ontzettend bezorgde blik. Terwijl Fay geen kik gaf, aangezien er natuurlijk nog 4 pups aan het drinken waren gaf ze zich helemaal over aan mijn mogelijkheid om de pup te helpen. Zo’n verschil met het vorige nest, toen ze de mogelijkheid niet kreeg om te moederen omdat de zichzelf ervaringsdeskundige noemende hulp, zich meer interesseerde voor de pups, en de pups dus ook steeds bij haar weg haalde, dan om een normale gang van zaken in de nest periode. Goed ook daar moet je van leren en mensen zijn soms niet wie ze lijken te zijn. Wij zijn in elk geval heel erg blij dat wij nu echt van het nestje en moedertje kunnen genieten, en doen dat dan ook volop.

Inmiddels zijn Tank en Baron ook weer gewoon in huis. Wel moeten ze nog op enig afstand van de puppie bak blijven maar dat vinden ze schijnbaar prima, want vanaf afstand liggen ze lekker toe te kijken. Op die manier kunnen ze alvast wennen aan de pups (geurtjes en geluidjes).

In het tabje foto albums zullen we nu ook “hoofdstukjes” per week maken. Week 1 staat er inmiddels op en deze zal ik zoveel mogelijk per dag aanvullen met nieuwe foto’s inclusief onderschrift (het toevoegen van een onderschrift gaat helaas niet bij de reguliere berichten).

Wordt vervolgd...