Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De tweede dag

kopje groen
Kopje van pupje roze
Pupje roze
De broertjes blauw en groen
De hele club

Inmiddels zijn we alweer bijna door de tweede nacht heen, op het moment van dit schrijven is het alweer woensdag morgen 5.00 uur, en zijn we alweer helemaal gewend aan de kleine pupjes.

Fay doet het erg goed, ze geeft goed melk en zorgt goed voor haar pups. Fay is natuurlijk niet continu in de puppy bak, maar ze ligt er meestal dicht genoeg bij zodat ze ze in de gaten kan blijven houden. En wanneer er een eens een keer piept of een ander geluidje maakt staat ze direct op om even bij de puppy bak te kijken om te zien wat er gaande is. En wanneer het voedertijd is checkt ze altijd eerst even het mandje waar de pups in zitten om te kijken of ze er allemaal zijn. Voor Fay wordt de warmte wel wat lastig dus probeert ze af en toe maar iets af te koelen met de waterbak.

De pups worden al wat bewegelijker en kruipen al lekker over elkaar heen wanneer ze wakker zijn. Het is alweer opmerkelijk om te zien dat ze steeds weer die groeistuipjes hebben het gaat soms flink tekeer. De navelstrengetjes drogen al lekker in en hopelijk zullen deze binnenkort ook afvallen. Vandaag zullen we ook de grote knuffel hond in de puppy bak leggen zodat de kleintjes lekker kunnen klauteren.

  • Pupje roze, Teefje geheel zwart geen witte accenten
  • Pupje paars, Teefje geheel zwart met een klein wit vlekje op de rechter achterpoot
  • Pupje blauw, Reutje geheel zwart met een klein wit vlekje op beide achterpoten
  • Pupje geel, Teefje geheel zwart met een klein wit vlekje op het linker achterpootje en beide voorpootjes
  • Pupje groen, Reutje geheel zwart met een klein wit vlekje op alle pootjes

Voor ons zelf is dit echt het ultieme genieten, het is zelfs lastig om voor ons zelf de rust momenten te pakken want natuurlijk willen we zoveel mogelijk bij Fay en haar kleintjes blijven, maar gelukkig zijn daar “opa en oma” die ons dus maar regelmatig ter ruste schoppen want anders zijn die nachten ook niet goed vol te houden.

Als deze eerste 48 uur voorbij zijn zullen we ook Tank en Baron langzaam bij het nest betrekken. Zij zijn tot nu toe heerlijk rustig gebleven en hebben zich goed op de achtergrond gehouden.