Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

En daar zijn de pups...

Alle 5 aan het drinken
20140204_063519
20140204_063530
20140204_063525

Op zondagavond merken we dat het gedrag van Fay verandert. Ze wordt rustiger, trekt zich wat meer terug en is niet meer gefocust op het eten. Wanneer we normaal ook maar iets met eten doen (voor ons zelf of de honden) staat ze doorgaans als de wieder weerga naast je en verwacht eigenlijk wel dat het voor haar is. Nu dus ineens niet meer en dus weten we dat het niet lang meer zal duren. Als we later op de avond ontdekken dat ze ook al melk geeft weten we het wel zeker, en dus alles voor deze laatste fase voorbereiden en tja dan ga je een onrustige nacht in. De een nog even op bed en de ander op de bank, maar uiteindelijk liggen we om 04.30 toch weer beide op de bank...

Op het moment van dit schrijven is het inmiddels 24 uur later en zijn we dolgelukkig met 5 pups twee reutjes en drie teefjes. Alle vijf zijn ze in goede gezondheid en wegen ze tussen de 690 en 710 gram, een heel mooi start gewicht voor allen. En net als de eerste keer zorgt Fay weer geweldig goed voor haar kroost, en dit keer mag en kan ze het ook lekker allemaal zelf doen, en we merken dat ze daar rust van krijgt.

Deze eerste periode kunnen de pups nog niet zelf voor hun temperatuur zorgen en dus staat de verwarming op een hoge stand, en ook de warmte lamp in de puppie bak zorgt voor de nodige warmte. Maar dit weerhoudt Fay er niet van om toch zoveel mogelijk bij haar kroost in de buurt te blijven, en dus ook veel drinken.

De komende 48 uur is het belangerijk dat de pups zoveel mogelijk moedermelk binnen krijgen in verband met de biest die in deze melk zit. Deze biest zorgt ervoor dat het immuunsysteem van de pups op gang komt en dus leggen we de pups nu heel regelmatig aan. Als de pups zich niet uit zichzelf melden komt Fay er wel op tijd bij...

Voor Tank en Baron is het deze eerste paar uur even afzien want die laten we er natuurlijk niet bij omdat we zo min mogelijk in de rust van Fay willen verstoren. En schijnbaar hebben zij met zijn tweeën donders goed in de gaten wat er gaande is want ook zij zijn de rust zelf...

Wordt vervolgd