Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Nog twee weken te gaan

20140119_164430
20140119_164551

Tja de tijd vliegt. Gelukkig gaat alles erg goed. Fay is nog steeds erg kalm en houdt zich zelfs bijna niet meer met Baron of Tank bezig. We houden haar nu ’s nachts apart van de anderen en ook wanneer we naar ons werk gaan laten we haar niet bij de anderen, stel je voor dat haar nu nog iets overkomt dat de dracht in gevaar zou kunnen brengen. Als ze bij ons is kruipt ze het liefst bij ons op schoot of ze ligt volledig uitgestrekt voor het aanrecht.Inmiddels is het ook al goed aan haar te zien dat ze zwanger is want ze is al behoorlijk in omvang toegenomen.

Nog twee weken te gaan betekent natuurlijk de eindfase en dus zijn we alweer druk bezig met het maken van de check lijstjes en het bestellen van diverse benodigdheden. Dit weekend hebben we de puppy kast weer helemaal in orde gemaakt. Al het linnengoed is alweer gewassen en ook alle knuffels zijn weer gewassen, want alles moet natuurlijk wel schoon zijn. En nu kunnen we nog mooi even de laatste dingetjes kopen of bestellen. Wel is het weer ontzettend leuk om te zien die puppy kast, toch een soort mini baby kamer...

Fay gaat nu langzaam over op ander voer, speciaal voor drachtige en zogende teven, en ook gaan we de hoeveelheid langzaam verhogen. Ze krijgt dan ook vaker over de dag verspreid te eten omdat ze natuurlijk steeds minder ruimte zal hebben. Eind volgende week komt ook de puppy bak weer in huis zodat Fay daar ook weer vast aan kan wennen. En dan kunnen we meteen goed in de gaten houden hoe Baron hier mee omgaat.

Voor de pupjes hebben we de bandjes allemaal al klaar en ook weten we nu wel wat we met de toekomstige namen zullen gaan doen, deze moet al kort na de geboorte worden aangegeven bij de raad van beheer en dus dat is nu voor ons ook wel weer een rust punt.

Vandaag, zondag 19 januari 2014 moet Fay nog minimaal 13 dagen dragen en dan zijn de pups levensvatbaar en kan Fay bevallen... dus dan begint het echte afwachten.

Wordt vervolgd