Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Spelletjes dag bij de Heksenlaak in Zwiep

Ka en Robert
Wie heeft de mooiste Newf gescheurd
Gert en Gert met Fay en Hummer en Maddock
Even een tussendoortje
Op naar het volgende onderdeel
Roelie Spijkerpoepen
Bijkletsen met koffie
Denk werk hoort er ook bij
En de eerste plaats is voor Fay en Gert
Even met zijn allen op rij
Mooi stel bij elkaar

Op 1 september begint, na de zomerstop, het wandelseizoen weer voor regio oost. Dit gebeurd altijd met een spelletjes dag voor baas en hond en dit keer zijn ook wij van de partij.

Ondanks dat we niets aan het pakken zijn heeft Fay toch weer erg onrustig en als Baron even in alleen zijn behoefte gaat doen gilt en blaft mevrouw de gehele buurt bij elkaar alsof ze daarmee wil zeggen dat zij toch ook wel echt graag mee wil. En zo blijft ze de hele boel in de gaten houden tot ze uiteindelijk met Baron in de auto zit. We zijn sinds de wandeling in februari al niet meer geweest en dus vertrekken we deze dag met veel goede zin.

Bij de Heksenlaak aangekomen zien we weer veel bekende gezichten en is het meteen gezellig en begroeten we een paar goede bekenden. Dan komen ook onze vrienden uit Friesland en kunnen we Barre weer eens begroeten. We hebben het Barre al 6 weken niet gezien en ja hij is ook nog steeds volop in ontwikkeling en lijkt nu wel weer heel erg op zijn moeder, wat een mooi koppie heeft hij toch. Verder zit Barre nog volop in de puppy vacht die nog maar niet los wil laten en waardoor hij nu flinke bruine “manen” heeft. Maar het is wel goed te zien dat hij van het heerlijke Friese leven geniet met zijn maatje Djurre en hun geweldige baasjes.

Rond een uur of elf is er voor iedereen koffie en krijgen we uitleg over het verloop van de dag. Er zijn op het veld op diverse plekken spelletjes geplaats en deze moet je samen met je hond doen. Het is dus de bedoeling dat je hond gewoon de hele dag bij je blijft, ook bij de spelletjes die gaan om de behendigheid / handigheid van de baas en dat is soms toch best lastig zoals bijvoorbeeld bij twister. Maar gelukkig zijn er ook spelletjes waar de honden zich helemaal kunnen uitleven. Gelukkig werkt het weer de hele dag mee en af en toe komt ook het zonnetje er bij.

Na een hoop lol en gezelligheid, en als iedereen alle spelletjes heeft gedaan, gaan we nog even strijden om de snelste Newfoundlander. Er wordt een baan van 100 meter afgezet en het is de bedoeling dat de baas de hond bij het beginpunt afgeeft aan een begeleider en dan bij het eind punt gaat staan om daar de hond aan te moedigen en op te vangen. Zoals te verwachten levert dat bij sommige honden weer leuke taferelen op daar zij zich niet bewust lijken te zijn dat het hier om de snelheid gaat, en ze rustig over het gras lopen te snuffelen. Zo ook Baron, terwijl Robert al druk staat te roepen kijkt hij eerst even rustig rond maar gaat uiteindelijk toch met een klein loop pasje richting baas. Fay is daarna aan de beurt en zij gaat wel direct als een speer maar dit ligt waarschijnlijk meer aan het feit dat Baron ook al aan die kant staat.

Als iedereen ook aan dit onderdeel heeft deel genomen wordt er naar de punten gekeken om zo te zien wie er dit jaar de winnaar zal worden van de gouden Newfy (een stukje NNFC-oost nostalgie) en stom verbaasd horen we even later dat Gert met Fay winnaar is geworden, hoe dat nou zo gebeurd is…

Er wordt nog even wat opgeruimd en dan is het naar de kantine om wat te drinken en even lekker een patatje te eten, en nog wat te kletsen. Als het dan bijna 3 uur is besluiten we afscheid te nemen en maar eens richting huis te gaan. Het was weer een gezellige dag.