Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Een warm weekend

Baron.6
Baron.1
Baron.3
Barre.3
Fay.1
Fay.3

Na het kwakkelende voorjaar zijn we de maand Juli wat temperatuur betreft goed begonnen met hoge temperaturen en veel zon. En dus gaan we met de honden maar even een tandje lager wandelen wanneer het echt te warm is en proberen dit op te vangen in de morgen en later op de avond wanneer de zon minder fel is en tussendoor laten we ze maar zoveel mogelijk uit de zon en met rust.

Op zaterdag zijn de jongens alweer 8 maand oud en groeien ze nog steeds als kool. Vrijdag avond nemen we Baron even mee naar de stad en daar kunnen we hem bij de dierenwinkel even wegen, want hem zelf even optillen en op een personen weegschaal is al een tijdje niet meer te doen. Baron zit nu bijna op 50 kilo wat een flinke jongen. Zondag gaan we weer naar waterwerk en dan zullen we Barre ook weer zien, het is al weer een maand geleden dat we hem gezien hebben en dus zijn we benieuwd.

Zondag gaan we op tijd op weg zodat we in Gieten nog een geschikt plekje kunnen vinden met wat schaduw. Onderweg moeten we nog even tanken en dus ook nog maar even een koffie meenemen, maar er gaat iets mis bij de kassa waardoor we bijna een half uur staan te wachten om te kunnen afrekenen. Het is dus maar goed dat we ruim op tijd zijn vertrokken.

Als we in Gieten aankomen is het er al redelijk druk, en dus willen we eerst maar een plekje zoeken, maar daar worden we al enthousiast begroet door Barre die ons had gezien en er snel kwam aangerend. Heerlijk zo’n enthousiaste begroeting. Roelie en Rinse hebben al een heel mooi plekje bij het water gevonden en daar schuiven we lekker bij aan. Hier is voor de hondjes de hele dag schaduw en lekker de koelte van het water, kortom perfect.

Al gauw is het weer beregezellig en wordt er weer heel wat gelachen, maar er moet natuurlijk ook nog wel gewerkt worden dus ondertussen ook in de gaten houden of we al aan de beurt zijn. Barre is dit keer als eerste gevolgd door Djurre, Baron en als laatste Fay. Bij de eerste oefening moeten ze dit keer zonder bekende in de boot springen en het is dan de bedoeling dat ze direct naar de kant zwemmen waar de baas op ze wacht. Behalve Baron zwemmen ze allemaal mooi naar de kant, Baron zwemt eerst nog even een stukje verder richting het diepe en probeert onderweg ook nog even de boei mee te nemen. Als hij uiteindelijk een dummy krijgt aangereikt neemt hij deze en snelt ermee naar de kant.

Bij de tweede oefening worden er poppen in het water gelegd en deze moeten zonder begeleiding uit het water halen. Baron zwom naar de grootste pop maar kon deze toch niet te pakken krijgen en dus kreeg hij uiteindelijk een dummy en kwam daar weer mee naar de kant. Bij de anderen ging deze oefening wel in een keer goed. Bij de laatste oefening mag de baas weer in de boot en is het de bedoeling dat de Newf er achter aan zwemmen om uiteindelijk de dummy te pakken en deze weer op de kant te brengen en zo worden er behoorlijke meters gemaakt.

Ondertussen wordt het steeds warmer en langzaam zie je dan ook dat er toch wel wat mensen eerder dan gepland weggaan. Wij kunnen gelukkig gewoon alle oefeningen afmaken want op ons plekje is nog steeds schaduw. Maar als alles opgeruimd wordt besluiten wij ook de boel in te gaan pakken. En omdat we nog lekker op tijd zijn kunnen we dan thuis nog even lekker met Tank zwemmen. Onderweg hebben Fay en Baron alleen maar geslapen en ze werden pas wakker toen de auto stil stond voor het huis. Thuis krijgen ze een lekker visje en als we alles weer een beetje hebben opgeruimd nemen we Tank nog even snel mee naar een plas in de buurt zodat ook hij nog even lekker kan zwemmen.

Tank vind het altijd geweldig om met ons in het water te zijn en zo af en toe eens iets uit het water te halen maar door de ontstekingen in zijn voetjes heeft hij dit jaar nog niet buiten gezwommen. Als hij dan ook een beetje in de gaten heeft wat we gaan doen heeft hij bijna geen geduld meer en begint lekker enthousiast te kwispelen. Eenmaal bij de plas duikt hij er al gelijk in terwijl wij nog even het wetsuit aan doen en Tank zijn kurkjes om moet. Zo zwemmen we lekker een tijdje met Tank. Op het moment dat we merken dat hij er moe wordt stoppen we er maar mee en gaan lekker naar huis, waar nog een en ander droog geblazen moet worden. Voldaan zitten we aan het einde van de avond nog even lekker in de tuin.