Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Clubmatch TNS in Heeteren

Fay.15
Fay.13
Baron.2
Baron.4
Baron.7
Bijkletsen met de koffiedame
Fay.2 met Jo
Fay.11
Fay.12

Op 29 juni hield de TNS de jaarlijkse clubmatch en hiervoor hadden we Fay en Baron ingeschreven. Voor Fay is het al meer dan een jaar geleden dat we haar ergens hebben voor gebracht. Voor Baron wordt dit de tweede keer, en dit keer mag hij in de puppy klasse uitkomen.

De laatste paar dagen voor de show de honden dus maar eens klaar maken, de hele vacht goed doorkammen (en dat is bij Baron een hele klus omdat hij uit puppy vacht gaat), wassen, drogen en knippen. En dan is het vooral een uitdaging om ze mooi en schoon te houden aangezien het deze dagen steeds vreselijk regent. Maar al met al zitten er zaterdag morgen twee keurige honden in de auto en omdat het een buitenshow is nemen we maar de nodige handdoeken en hondenjassen mee, je kan immers nooit weten… Maar gelukkig blijft het bij een klein miezerig buitje onderweg en blijft het de rest van de dag gewoon droog.

Eenmaal in Heteren aangekomen gaan we eerst maar even het terrein verkennen en proberen we onze nummers te halen en natuurlijk de nodige bekenden begroeten. We mogen met de auto het terrein op en dus zoeken we een mooi plekje achter op het veld waar al bekenden staan. En terwijl we ons een beetje aan het instaleren zijn komen daar ook al meer bekenden en zo wordt het al snel weer een gezellige boel.

Even na tienen begint het dan en omdat Baron toch wel snel aan de buurt zal zijn gaan we met hem al redelijk snel naar de ring. En op het moment dat wij de Ring in moeten wordt in de ring waar de teven worden gekeurd de volgende nummers al genoemd en daar zit Fay ook bij en daar hadden we dus nog niet op gerekend en dus vragen we snel of Jolanda dit wil doen en gaat zij zich ook snel klaar maken. Als Baron eenmaal in de ring staat is hij best wel een beetje onrustig en wil hij niet echt mooi blijven staan maar als we rondjes moeten lopen gaat het redelijk goed. Dan moeten de pups een voor een bij de tafel gepresenteerd worden en kunnen we dus even wachten.

Als Baron aan de beurt is staat op dat zelfde moment ook zijn moeder, twee meter verderop, bij de tafel en dus is het maar hopen dat dit goed gaat komen. Maar gelukkig hebben anderen dit ook in de gaten en zij gaan er maar gauw tussen staan. Maar toch lijkt Baron hierdoor iets afgeleid en nog wat onrustiger. Maar van de keurmeester horen we niets. Aan het eind moeten we nog voor de eerste en de tweede plaats gaan lopen en wordt Baron met Veel Belovend als tweede geplaatst, een resultaat waar we zeer tevreden mee zijn.

Dan gaan we snel de ring uit en kijken hoe het nu met Fay staat. Jolanda heeft haar al voorgebracht en dat is allemaal erg goed gegaan. Ze heeft haar tandjes ook laten zien, wat ze voorheen nog wel eens wilde weigeren. Als Fay de ring weer in moet gaan wij ons weer snel verdekt opstellen zodat we het wel kunnen zien zonder dat Fay dit in de gaten heeft. Fay wordt mooi voorgedragen door Jolanda en samen staan ze daar mooi in de ring. Helaas vindt de keurmeester haar net niet mooi genoeg om in de ere ring mee te draaien en worden Jolanda en Fay met een 5de plaats bedankt. Een hele mooie prestatie…

De rest van de dag blijven we nog naar de andere deelnemers kijken en hebben we natuurlijk de tijd voor gezelligheid. En als in de loop van de middag de ere ring wordt klaar gemaakt gaan we daar kijken hoe de anderen het doen. Als eerste mogen de beste pup reu en teef tegen elkaar strijden en zo zien we dat vriendje Maddock als beste pup wordt verkozen erg leuk voor onze vrienden. En na een aantal ere ringen wordt de reu I-Kingston Lode mi Amor als winnaar van de dag uitgeroepen. Dan kunnen we eindelijk de keurverslagen ophalen (en wat hebben Fay en Baron een mooi rapport gekregen) en is het weer tijd om afscheid te gaan nemen. Vrienden bedankt voor weer een leuke dag en natuurlijk Jolanda super bedankt voor het voordragen van Fay. Hieronder nog het verslag van de keurrapporten.

Baron:

7 maand oud veelbelovend hoofd, goede brede schedel, mooie ogen maar een nuance te licht in kleur. Goed gebit. Deze pup heeft een uitstekende gespierde bouw, maar toont op het moment over het geheel wat smal maar dit zal met het volwassen worden veranderen. Moet zich nog op zijn gemak gaan voelen in de ring.
Veel Belovend

Fay:

4 jaar oude teef van groot formaat met krachtige tevenhoofd. Zeer mooie positionering van de ogen. Mooie borstbreedte en diepte, erg mooie hoekingen en goed bespierd, maar zou iets moeten afvallen. Zeer mooie vrije beweging en gangwerk. Vacht in uitstekende show conditie.
Uitmuntend