Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Wandeling Limburg 23-06

Hoeve
6 Bennet
7 Benne mans close up
1 Kroelboel
29 voor de rest nog steeds aandacht
32 he he
21 nog even een knuffel moment
19 vachtverzorging 2
39 netjes neergezet door Miek
36 kom maar Mackertje

Op 23 juni werd er door dictrict Zuid-Oost een wandeling georganiseerd in Horn, en dit leek on seen leuke gelegenheid om weer eens lekker bij te kletsen met de vrienden uit het zuiden, dus besloten we om er maar eens een leuk weekend van te maken. We hadden een overnachting in een Bed en Breakfast geboekt zodat we niet zondag nog dat hele eind moesten rijden.

Tank heeft de hele week ervoor nog aan de medicijnen gezeten vanwege een aantal ontstekingen in zijn middenvoetsbeentjes (waardoor hij erg moeilijk liep). Hij reageert hier redelijk goed op en als hij de hele kuur af heeft gemaakt lijkt hij weer redelijk pijn vrij te lopen, maar omdat we dit natuurlijk nog niet zeker weten en we absoluut niets willen forceren besluiten we hem maar niet mee te nemen en dus komen opa en oma zaterdag op tijd bij ons om op Tank en het huis te passen.

Wij rijden uiteindelijk rond 13.00 van huis weg, maar Fay heeft natuurlijk alweer veel eerder in de gaten dat er iets staat te gebeuren en die staat om 12 uur al te stuiteren in de tuin. Maar wanneer zij eenmaal in de auto is, wordt ze al snel weer rustig en in no time liggen Fay en Baron lekker te slapen. Helaas voor ons komen we onderweg in de file te staan en lopen hiermee zo’n twee uur vertraging op. Maar uiteindelijk komen we na wat zoeken (want Tom Tom kent het adres niet zo goed) aan bij onze B&B waar we hartelijk worden ontvangen. We zijn dit weekend de enige gasten en dus hebben we de hele Hoeve voor ons zelf inclusief de tuin waar Fay en Baron niet uit kunnen heerlijk wat een vrijheid. Als de honden uit gesnuffeld en dus een beetje gewend zijn, gaan we nog even met ze wandelen en als ze daarna gegeten hebben laten we ze even achter om zelf ook maar even een hapje te eten. En de rest van de avond dan maar lekker relaxen met Fay en Baron.

De volgende morgen worden we al redelijk op tijd wakker omdat Fay en Baron weer zitten te donderjagen dus er maar uit en een lekkere wandelingetje maken. Daarna kunnen we van een lekker uitgebreid ontbijt genieten en gaan we ons klaar maken voor de wandeling met de club en gaan we nog even snel alle spullen opruimen zodat we de sleutel ook weer in kunnen leveren en terwijl we daar mee bezig zijn worden we nog even verrast door een bezoekje van Nico en Margot en Bennet die toch ook wel even willen zien hoe geweldig die Hoeve is. En natuurlijk wordt er meteen even bij gekletst en geknuffeld. De tijd vliegt en dus gauw terug naar het restaurant waar tevens het verzamelpunt voor de wandeling is.

Bij het restaurant is het alweer een drukte van Newfy’s en ook daar worden we hartelijk begroet. Baron heeft meteen een wandel maatje voor de dag gevonden, want Teun van het Berenbos is er ook en hij is maar twee weken jonger dus die vermaken zich wel met elkaar. Voor Fay is het wel even wennen want Aschwin en Azaza zijn er ook, dit de laatste nakomelingen van oom Sador en nog maar net 3 maand oud, en Fay lijkt te denken dat zij ook op die kleintjes moet passen de lieverd. Ook met de wandeling is ze weer overbezorgd want Robert loopt iets voor met Baron, Gert loopt iets verderop met Fay, maar om de zoveel passen wil Fay graag naar Baron en begint steeds weer te trekken, en dus gaat Gert maar met beide lopen en gelijk is Fay weer rustig.

De hele wandeling uit lopen met het jonge spul lijken Susanne en mij nog wel wat veel voor het kleine spul en dus besluiten zij na ongeveer 20 minuten maar terug te gaan met Teun en Baron. Als we net ons kopje koffie hebben gekregen komt de groep er ook alweer aan. Nou en als iedereen dan weer zit en de honden allemaal weer een plek hebben gevonden, kan Angelique beginnen met haar workshop vacht verzorging waar we uiteraard ook weer een en ander van hebben opgestoken. Maar iedereen was toch echt onder de indruk van haar model, Bouke volgde precies haar instructies op, liggen, zitten of staan, het maakte niet uit en ondertussen kon zij er rustig even bij weg lopen… Bouke bleef wel.

Langzaam gaan er al wat mensen weg maar waarom zou je als het nog zo gezellig is? Aan het eind van de middag gaan we nog even wat ring training met Miek en Nico doen en krijgen daarmee nog wat handige tips over het voorbrengen van de hond, dus ook daarmee moet het nu wel helemaal goed komen. Als het dan al bijna 6 uur is besluiten we nog 1 kopje koffie te nemen en dan maar eens naar huis te gaan, waar Tank weer heel erg blij is met onze komst.

Het was een heerlijk weekendje.../ Allemaal weer bedankt voor de gezelligheid.