Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Een Berichtje van de baasjes van Barre

20130317_dsc8068

Barre van het Wilmershof

In januari 2013 mochten wij Barre van het Wilmershof begroeten bij ons thuis.

Wij, Roelie Rozenberg en Rinse Westerdijk wonen in Mantgum een mooi dorp in Friesland, en hebben met Barre onze vierde Newfoundlander in huis.

Na twee keer een Newfy te hebben gehad dachten wij dat we wel zonder Newfy’s konden. Dit heeft een jaar geduurd, waarna we tegen elkaar zeiden, zullen we toch weer een hond nemen? Dit moest natuurlijk wel een Newfoundlander worden.

Door tegenslagen, de natuur laat zich toch niet dwingen, moesten we anderhalf jaar wachten op onze derde Newf, dit is Djurre van Borghende.

Djurre komt uit Borne en hierdoor leerden we ook mensen kennen in de regio Oost.

Onder andere Gertjan en Robert, twee mannen uit de Lutte, die wilden graag een nestje met hun teef Fay van het Stolzhof en als vader Casper van Borghende.

Wij stonden bij hun op de wachtlijst en mochten een pup, en dat is Barre geworden.

Barre is een lieve ondeugende en ondernemende pup, het begon onschuldig met het scheuren van wat doosjes nu houdt hij ervan om onze katten zo nu en dan te terroriseren. Maar likt ze dan later weer heel lief af. De kippetjes die los op ons erf rondlopen laat hij nu ook met rust. Maar de allergrootste hobby van Barre is het hekkelen van de blauwe drek sloot die aan ons erf grenst. Daarna komt hij stinkend en nat weer bij onze achterdeur staan!! Daar zijn we heel blij mee. Ook een vorm van waterwerk.

Tevens is het konijn interessant, maar het lekkerst zijn natuurlijk de konijnenkeuteltjes die Barre zo nu en dan oppeuzelt. Djurre en Barre zijn ondertussen beste maatjes geworden, Djurre corrigeert Barre daar waar nodig is.

Inmiddels heeft Barre z’n puppycursus al behaald en zijn we volop bezig met gehoorzaamheid A. Examen hiervan is eind mei.

Afgelopen zondag zijn we voor het eerst wezen waterwerken in Gieten. Ook zijn broer Baron was in Gieten. De heren vonden het leuk om elkaar weer te ontmoeten zoals bleek uit het spelen en klooien met elkaar.

Het waterwerk verliep voor beide broertjes uitstekend, dus de bedoeling is dat we hier deze zomer volop aan mee gaan doen.

We vinden het leuk dat de beide broertjes elkaar regelmatig zien, ook om te kijken hoe ze zich ontwikkelen. En leuk om lekker met Gertjan en Robert bij te kletsen.

Kortom wij zijn hartstikke blij met Barre, hij groeit als kool en is een heerlijke hond!

Groet, Roelie & Rinse En dikke lebbers van Djurre & Barre