Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Clubmatch 2013

1-in-de-ring-wachten-tot-we-aan-de-beurt-zijn
4-en-weer-klaar-maken-in-de-erering
6-en-ja-hoor-de-eerste-plaats
7-en-nog-even-ererondje-met-de-beste-baby-teef
baron-beste-baby-pup-reu
baron-van-het-wilmershof_1

Zondag 10 maart was het dan tijd voor de clubmatch.

Omdat Fay toch heel erg uit vacht raakte hebben we haar maar niet ingeschreven en daar hebben we nu helemaal geen spijt van, want ook al merken we nu dat de vacht alweer een beetje begint te groeien is ze er nog lang niet. Om Baron een beetje voor te bereiden pakken we nog even een extra ringtraining in Doetinchem maar heel veel zin heeft hij er niet in en dus maar op tijd stoppen en de boel vooral niet forceren. De rest van de dagen proberen we tussen de bedrijven door nog af en toe een oefening te doen om hem beter te laten staan want hij wil toch nog steeds het liefst zitten. Zaterdag wassen we Baron en maken we hem helemaal klaar voor de show. Als we aan het einde van de middag klaar zijn en we hem eens goed bekijken zijn we toch wel heel erg trots wat oh,oh wat zit daar toch een mooi mannetje.’s Avond maken we nog een extra lange wandeling met Tank en Fay omdat ze deze op de zondag toch een beetje moeten missen.

De volgende morgen natuurlijk op tijd op en de laatste dingetjes nog even doen en dan gaan we op weg en besluiten er vooral een hele leuke dag van te maken. Bij de Hanzehal aangekomen blijkt de parkeerplaats door regen en sneeuw te zijn verandert in een grote modderpoel dus potverdorie zie dan nog maar een beetje schoon bij de hal aan te komen... Dus Baron maar in elk geval op de arm en zo voorzichtig mogelijk naar de hal en dat valt natuurlijk nog niet mee met die zware pummel. In de hal worden we weer hartelijk ontvangen (daar is meteen bij de kassa de telefoon uit Waskemeer weer) en we krijgen veel leuke reacties. We zoeken gauw een plekje bij vrienden en gaan dan maar even de rest van de spullen uit de auto halen. Voor Baron hebben we zijn grote stoffen bench meegenomen zodat hij ook gedurende de dag zijn rust krijgt. En dan is het eerst maar eens tijd voor koffie, her en der een groet en een babbeltje en voor je het weet is het alweer 10 uur en gaat de match beginnen. Baron is direct aan de beurt en dus nog even snel de laatste puntjes op de i en op naar de ring.

Baron werkt goed mee maar heeft wel wat last van die gladde vloer en loopt hierdoor niet heel erg zuiver. Verder is de keurmeester tevreden over wat ze ziet. Uiteindelijk wordt Baron beloond met een belovende en de verklaring dat dit aan het lopen lag en dat we daar wel aandacht aan moeten gaan besteden. Na ruim een half uur zijn we klaar in de ring en moeten dan gaan wachten tot ongeveer 15.00. Baron laten we zoveel mogelijk in zijn Bench liggen want al die indrukken die hij op doet zijn natuurlijk ook erg vermoeiend voor hem. Ondertussen kunnen wij nog mooi naar andere deelnemers kijken. Rond drie uur wordt de erering klaar gemaakt en weten we dus dat we snel aan de beurt zijn en gaan we Baron klaar maken. In de erering moet Baron strijden om de eerste of de tweede plaats. We moeten nog even een klein rondje lopen en er wordt nog een keer goed gekeken naar de uiterlijke kenmerken. Dan worden we gefeliciteerd met de eerste plaats. Geweldig. Dan worden de baby teefjes nog een keer gekeurd en daarna moet Baron nog een keer terug komen om te kunnen bepalen wie de beste baby is.

Als we de ring samen met het beste baby teefje betreden blijkt dat we niet meer kunnen strijden. Baron heeft in de voorronde beoordeling Belovend gekregen En het teefje heeft daar een Veelbelovend behaald en daarmee is het meisje automatisch winnaar en dus kunnen we de ring weer snel verlaten. We blijven nog even om de rest van de ere ring kandidaten te bekijken en zien zo dat Raphael of the Weeping Willow clubkampioen werd. Uiteindelijk gaan we trots en dik tevreden met Baron (die erg moe is van alle indrukken) naar huis. Wat een dag.