Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Zwemmen in Waskemeer en nog meer

dscn1790
dscn1797
dscn1808
dscn1814
dscn1821
dscn1824
dscn1826
dscn1828
dscn1832
dscn1836
dscn1838
dscn1839
dscn1844
dscn1848
dscn1854

Om Baron al vast kennis te laten maken met het zwemmen hebben we besloten om naar het natte neuzenbad in Waskemeer te gaan. Zaterdag 16-02 hadden we daar onze eerste afspraak. Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan en worden we hartelijk ontvangen door Cobie. Ze zijn op dat moment nog bezig met een hond en dus mogen Tank, Fay en Baron nog even op het speelveldje spelen. En zo kunnen we ondertussen mooi even informatie over onze makkers uitwisselen en krijgen wij van Cobie te horen hoe zij te werk zal gaan want net als bij een normaal zwembad zijn er ook hier bepaalde regels.

Na ongeveer 20 minuutjes is het dan zover en mogen onze honden naar het bad. Tank en Fay mogen het eerst samen proberen en Baron kan dan mooi de boel even afkijken. Het zwembad is gewoon strakke rechthoek met aan 1 lange zijde een trap waar de honden af moeten het water in. Het is niet de bedoeling dat de honden proberen op een andere plek de kant op te komen dan bij de trap en dat moet eerst even geoefend worden. Tank en Fay worden dus eerst aangelijnd en mogen zo steeds even het water in en worden dan steeds weer naar de trap geleid, en na enige tijd hebben ze dan in de gaten wat de bedoeling is en mogen ze zonder lijn het water in. Tank apporteert er flink op los en Fay houdt het voorlopig nog maar bij baantjes zwemmen.

Dan krijgen de groten even rust en mag Baron een poging wagen. Hij wil meteen het trapje afdalen en voor het ruime sop kiezen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij moet eerst even wennen aan het water en wat dit met zijn vacht doet, want die wordt natuurlijk wel wat zwaarder met al dat water. Als hij eenmaal gewend is mag hij het dan ook gaan proberen en dat is in het begin natuurlijk een gespartel van jewelste maar na even oefenen gaat het al wat beter en weet meneer zich zowaar in het water voort te bewegen en zijn hoofd boven water te houden.

Het laatste weekend van februari is er bij ons weer volop sneeuw gevallen en dus gaan we er hopelijk voor de laatste keer nog eens op uit met als resultaat weer een paar leuke winterse plaatjes.

Baron ontwikkelt zich verder erg goed. Soms lijkt het wel of je per dag verschil kan zien. Vandaag is Baron al weer 16 weken oud en weegt hij ongeveer 26 kilo en dus kunnen we wel van een hele flinke jongen spreken. We geven hem nu 1 dag per week ook vers vlees om zo de kans op groeipijnen te verkleinen. Baron begint nu ook met wisselen van het gebit en dus zal zijn koppie nu ook gaan veranderen.

Al met al is het nu erg mooi om te zien hoe zijn ontwikkeling vordert, doordat we beide ouders goed kennen herken je toch steeds weer dingetjes van hen in Baron. Af en toe heeft Baron nu ook last van zijn gekke 5 minuten dan wordt er allerlei speelgoed uit de bak getoverd en gaat Baron te keer als een lammetje dat voor het eerst de wei in gaat. Volgende week zondag zullen we hem voor gaan brengen op de clubmatch van de NNFC. En wij zijn natuurlijk erg benieuwd hoe hij zich daar zal gaan gedragen en natuurlijk ook of hij een mooi rapport zal krijgen. Helaas kan zijn broertje Barre daar niet bij zijn want die is dan lekker op vakantie naar Frankrijk. Van zijn baasjes horen we regelmatig dat het ook met hem erg goed gaat en dat hij het erg goed kan vinden met zijn maatje Djurre en al die andere vriendjes die hij daar al gemaakt heeft. Uiteraard zijn wij hartstikke blij dat dit zo goed gaat... En deze week worden de jongens alweer 4 maand de tijd vliegt...