Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Alweer 3 maanden oud

8-baron-helpt-tank-uit-laten
1-barre-en-baron-zien-elkaar-weer
2-en-hebben-het-nodige-te-bespreken
3-tank-en-baron-trekken-samen-op
5-imitatie-gedrag-2
14-wat-wordt-hier-besproken
1-kijken-hoe-mam-speelt-in-de-sneeuw
4-barre-met-zijn-nieuwe-maatje-djurre
5-barre-in-de-sneeuw
6-barre
7-donderjagen-met-djurre
8-barre-past-net-in-het-kattemandje
9-barre-met-zijn-flos
10-nee-barre-daar-pas-je-niet-door
13-en-dan-maar-weer-rusten-in-de-sneeuw

Baron is alweer 3 maand oud en het gaat erg goed met ons mannetje. Natuurlijk is hij alweer flink gegroeid maar hij is nog steeds dat koddige bolle mannetje. Het is nu zo leuk om te zien hoe hij zich ontwikkeld zowel qua karakter als uiterlijk. Hij begint steeds meer dingen uit te proberen en soms zijn dit natuurlijk ook ondeugende dingen die we liever niet zien. De waterbak / voederstandaard is nog steeds zijn favoriete voorwerp om katte kwaad mee uit te halen. Heel regelmatig komt meneer aan zetten met de bak in zijn bek of gaat hij er lekker mee glijden over de vloer wat natuurlijk erg veel lawaai maakt. Ook spelen met Fay blijft nog steeds favoriet. Voor Tank is Baron gelukkig niet meer bang maar het lukt Baron nog niet om Tank ook aan het spelen te krijgen. De afgelopen periode is het ook flink koud geweest en hebben we veel sneeuw gehad en ook daar krijgt Baron geen genoeg van.

Op de puppy cursus doet Baron het ook redelijk goed meneer is nog wel redelijk snel afgeleid door wat er allemaal om hem heen gebeurd en als hij een oefening kan wil hij hem niet te vaak meer herhalen en weigert dan. Met het uitlaten heeft hij er soms ook geen zin in en gaat dan lekker met de rug naar ons toe zitten dus nemen we meestal Tank of Fay er maar bij mee want dan loopt hij wel gewoon door.

De nieuwe baasjes van Bumper hebben toch besloten om hem een andere roepnaam te geven en aangezien hij nu in Friesland verblijft, moest dat natuurlijk wel een Friese naam zijn. Bumper wordt nu Barre genoemd, dit is Fries voor Beer. Een zeer toepasselijke naam vinden we. Met Barre gaat het gelukkig ook heel erg goed, hij is al dikke maatjes met Djurre, die op een paar dagen na 2 jaar ouder is. Voor Barre is het een feest omdat er ook nog poezen, kippen en zelfs een konijn tot zijn nieuwe vrienden kring zijn toegevoegd. Het is erg fijn om te weten dat hij op goede plek is terecht gekomen en dat we hem regelmatig tegenkomen...

Vorige week zondag was het weer tijd voor de maandelijkse wandeling in Zwiep waar we erg naar uit hebben gekeken. Helaas was Tank deze dag iets minder goed in orde en dus besloten we hem maar niet mee te nemen dus die mocht een dagje bij “opa en oma” blijven. Iets later dan de bedoeling was komen we in Zwiep aan en dan is daar dat langverwachte weerzien van mama Fay en de twee broertjes en is het feest der herkenning begonnen. Er wordt heel wat afgelikt en natuurlijk ook flink gekibbeld tussen de beide jongens. Nu ze zo bij elkaar zijn kan je de verschillen en overeenkomsten goed zien. Beide jongens zijn groot en zwaar (bij de laatste enting hadden ze beide al een gewicht van ruim 18 kilo). Tijdens de ring training wil Fay toch een paar keer liever bij haar jongens zijn die aan de kant staan te kijken, en dus gooit ze af en toe alles in de strijd en snelt ze naar haar B’tjes. Na de wandeling is het nog even lekker na kletsen met heerlijke cupcakes van de jarige job.

Dinsdag zijn we ook weer voor het eerst naar de ring training bij Casper Knippenborg geweest. Voor dat Fay loops werd kwamen wij hier al regelmatig en hier willen we nu ook met Baron zeker mee door gaan. Voor Baron is dit weer een goed moment in de sociale ontwikkeling en bovendien krijg je hier al meteen weer veel tips over hoe je je hond nou eigenlijk het beste voor kan brengen. Baron kan meteen in de eerste groep meedraaien en het valt ons reuze mee. Hij loopt redelijk goed mee en in een goede houding en ook blijft hij al erg mooi staan. Fay kan daarna weer in de groep voor de volwassen honden mee draaien en ook dat viel niet tegen. Ze heeft toch sinds de pinkster show niet meer echt gelopen en toch pakte ze het direct weer op en wist wat er van haar verwacht werd. Het tanden kijken was wel weer een probleem dus daar moeten we weer even extra aandacht aan geven.

Afgelopen weekend hebben we uitgetrokken om eens flink de handen uit de mouwen te steken en de vachten maar een een goede voorjaarsbeurt te geven. Fay is al even uit vacht aan het raken en dus is het tijd om alle losse vacht te verwijderen. Uiteindelijk blijft er een hond over die in de verste verte niet meer op een gezonde Newfoundlander lijkt (misschien moesten we haar maar alleen in het donker uit laten...). Nou ja dit is nou eenmaal het resultaat van de hele zwangerschap, bevalling, zoogperiode en natuurlijk de hormonen. Tank ziet er wel weer stralend uit en het mooie van hem is dan ook dat hij daar meestal ook naar gaat lopen, neus in de wind en laat die vacht maar lekker wapperen. En dus verwennen we hem zaterdag maar even met een lekker rondje door de stad en ja hoor hoe meer aandacht hoe lichter hij gaat lopen. Baron gaat ook even mee naar de stad maar doordat er overal carnaval wordt gevierd besluiten we toch maar weer op tijd naar huis te gaan. Gelukkig gaat het tussen Tank en Baron ook steeds beter. Eerst wilde Tank niets van Baron weten maar nu lijken het toch ook echte maatjes te worden, en het is leuk te zien hoe Baron zich optrekt aan Tank. Wel dit keer ook een aantal foto’s uit Friesland van Barre. Wordt vervolgd.