Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Afscheid nemen

1-baron-ontdekt-een-banane-doos
2
4-ja-hij-kan-er-door
5-past-niet-meer-eigenlijk
6-nog-even-spelen-met-de-bijtring
7-wakker
8-bumper
9-schatje
10-bumper-op-weg-naar-zijn-nieuwe-huisje
11-baron-speelt-alleen-met-zijn-moepsje
12-nee-dat-past-niet-meer
13-baron-in-de-tuin
14-nu-al-lekker-genieten-in-de-tuin

De laatste week.

Inmiddels is het alweer woensdag 2 januari en hebben we alle feestdagen weer achter de rug. De laatste week is er natuurlijk weer van alles gebeurd wat ik even kort zal samenvatten.

Vrijdag middag kregen we als eerste bezoek van de NNFC voor de nestinventarisatie. Er werd natuurlijk gekeken naar de gezondheid van de pups en waar zij zijn opgegroeid. Gelukkig was men over alles tevreden. De pups zagen er natuurlijk erg gezond uit (maar dat kan ook niet anders met zulke mooie gewichten) en bij beide heren waren de balletjes ook al ingedaald en daar zijn we natuurlijk ook heel erg blij mee. En ook op alle andere punten was men erg tevreden.

Vrijdag avond was er de kennismaking met de neefjes van Robert en dat is natuurlijk ook bijzonder voor de pups, want ineens zijn daar nog twee van die drukte makers. Dus er werd weer flink wat afgeknuffeld en rond gedold.

Zaterdag morgen was er nog even tijd voor wat mensen uit de buurt, en hoe lief is het dan toch dat je buurmeisje van 6 langskomt met twee knuffels voor de jongens die ze van haar eigen zakcentjes heeft gekocht. Bedankt Jaida, Baron speelt erg graag met je bal. Zaterdag middag besluiten we ondanks het slechte weer toch nog maar even met de jongens naar de stad te gaan. Zondag gaat Barre weg en dus zal dit het laatste uitje met zijn tweeën zijn. In de stad merken we ook dat de jongens ouder worden want in die kar wordt er al heel wat meer rond gedold en dus krijgen ze nu al veel meer aandacht van het winkelende publiek.

Als we aan het einde van de middag thuis komen besluiten we er maar een gezellige laatste avond van te maken en nog zoveel mogelijk van de jongens samen te genieten. Na het eten besluiten we de puppy bak maar vast af te breken en ja dan doet dat toch wel even wat met je... Ruim 8 weken heeft deze in ons huis gestaan en in die periode is er van alles gebeurd en dat gaat op een dergelijk moment even aan je voorbij. Op het moment dat we de bak hier opzetten wisten we nog niets zeker, hoeveel pups, geslacht, bevalling of keizersnee, maar vooral hoe de gehele periode ons zou gaan bevallen.

Gelukkig kunnen we vooral met een goed gevoel terug kijken op de afgelopen periode en zijn we erg trots op onze jongens. Onder de streep vinden we het echt wel heel erg jammer dat we een aantal toekomstige pup eigenaren hebben moeten teleurstellen maar wellicht zit dat er voor een volgende keer in.

ZONDAG 30 DECEMBER
En dan is het zover... Zondag morgen worden we wakker met het duidelijke besef dat Barre naar zijn nieuwe baasjes gaat. Rond 9.30 staan de nieuwe baasjes voor de deur om de pup op te halen. Om Fay de stres te besparen laten we Fay maar even afzijdig. Na een kopje koffie besluiten we dan toch maar om de knoop door te hakken en de boel klaar te maken voor vertrek. En na de nodige knuffelmomentjes nemen we afscheid en gaat Barre bijna zijn nieuwe huisje tegemoet. Als wij weer in huis zijn halen we snel Fay erbij en die begint wel even te zoeken naar haar nummer twee maar al snel heeft ze in de gaten dat die weg is en lijkt ook zij zich hierbij neer te leggen en na een beetje spelen met Baron zoekt ze weer een rustig plekje en gaat ook Baron verder met zijn favoriete bezigheid... Luieren.

Gedurende de dag merken we niet heel erg veel bij Baron. Hij blijft rustig en af en toe speelt hij wat met zijn moeder of met ons. Ondertussen besluiten wij onze gedachten maar even af te leiden en gaan het hele huis maar weer even opruimen en werken alle kerst spullen weer naar de zolder. Klaar voor een nieuw begin.

De eerste nacht verloopt rustig. Baron heeft geen problemen gehad met het alleen zijn en heeft gewoon lekker de nacht door geslapen. Dan is het oudejaarsdag en wordt er in de buurt flink wat af geknald, maar ook dat lijkt geen van allen iets te hinderen, Alleen om 24.00 heeft Baron er wel iets moeite mee en wordt wat onrustig dus zetten we de tv iets harder en leiden hem af met een beetje spel en gelukkig helpt dat. Nieuwjaarsdag is toch de dag van de Nieuwjaarsgroet en dus komen er gedurende de dag weer allemaal mensen op bezoek die en even naar Baron willen kijken en toch even de beste wensen willen overbrengen. Dus weer lekker wat drukte voor de kleine man. Helaas begint nu ook weer het normale leven en dat betekent dus beide weer werken maar gelukkig beginnen we met een halve week.

Voor aankomend weekend staan er alweer diverse bezoekers op de agenda en ook gaan we zondag nog even naar Barchum voor de wandeling van regio oost. Volgende week krijgt Baron zijn tweede enting en ook zal hij dan zijn eerste les op de puppy cursus gaan volgen... Dit keer niet zo heel veel foto’s, door het slechte weer van de afgelopen week hebben we maar erg weinig kunnen buiten kunnen doen en dus zou er maar weinig variatie in de foto’s zitten. Voorlopig was dit de laatste update over de eerste nest periode van Fay.

Vanaf nu kan je hier dus meer lezen over onze ervaringen met Baron van het Wilmershof...