Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Kerst met de Btjes

2-hello-stranger
1-aandacht
2-vinden-ze-heerlijk
3-baron-bij-de-wilmersberg
4-lekker-door-het-gras
5-even-mijn-broertje-zoeken
6-daar-gaat-bumper-weer-op-onderzoek
7-baron-en-bumper-bij-de-kerstboom
8-baron-heeft-weer-lekker-in-de-waterbak-gehangen
9-knuffelen-met-tante-lillian
10-lekker-buiten-de-puppy-bak
11-lekker-dicht-bij-elkaar-op-het-koude-marmer
12-voor-het-eerst-uit-de-standaard-eten
13-lekker-met-mams-in-het-arboretum

Dit keer een latere update. De jongens zijn alweer zeven weken geweest en hebben alweer veel achter de rug. Vorige week waren ze natuurlijk al geënt en zijn ze een later in de week ook weer ontwormd. Daarna is de raad van beheer ook nog langs geweest en zijn ze gechipped en dus nu zijn ze officieel geregistreerd als Bumper (Barre) en Baron. En van dit alles hebben ze gelukkig maar heel weinig last gehad. De dag na de eerste vaccinatie waren ze wel veel rustiger en sliepen ze veel meer, maar dat hoort erbij. En ook bij het inbrengen van de chip gaven ze geen kik en dat is toch best een grote naald die er in moet... Na het Chippen hebben we de jongens nog even meegenomen naar de zaak, zodat daar iedereen ook even kon zien waarom we de laatste paar weken zo weinig aanwezig waren. En wat werd er daar wat afgeknuffeld want natuurlijk vond iedereen die beertjes geweldig maar na een hele tour en een heleboel knuffels gaan ze dan toch weer lekker me naar huis waar ze de eerste paar uur dan ook geen kik meer geven.

De rest van de week laten we ze zoveel mogelijk buiten spelen wanneer het droog is, want we merken toch dat ze het binnen wel warm hebben. Binnen zoeken ze steeds weer de koele plekjes om lekker te gaan slapen. Zo liggen ze meestal bij de marmeren schouw of bij de tuindeur. Natuurlijk moesten er voor de kerstdagen de nodige zaken in huis komen en dus mochten de jongens ook lekker mee naar de stad. En vanuit de wandelkar konden ze zo ook weer mooi tal van indrukken op doen, omdat het hier nu wel heel erg druk is in de stad laten we ze maar wel in de kar en nemen we ze niet aan de riem mee. Op de terug weg zijn we nog even bij de ouders van Robert geweest en daar gingen Barre en Baron direct op ontdekkingstocht. Ieder hoekje van de kamer werd wel even onderzocht en dus ook op vreemde plekken zijn ze erg ondernemend en gelukkig niet bang. In huis laten we de jongens nu steeds meer vrij lopen en ja dan moet je natuurlijk wel oppassen want dan wordt ook alles onderzocht. En zelf moeten we oppassen waar we lopen want voor je het weet staat er een Btje achter je.

Zaterdag zijn we ook voor het eerst even met de Wilmershofjes naar de Wilmersberg gegaan om daar te wandelen. Hier konden ze even lekker vrij op het gras uit razen en spelen met nog een ander pupje die er ook was. Het was erg leuk om hier zo de eerste keer met onze pups rond te lopen. Met de kerst dagen was het voor ons zelf even improviseren, omdat de puppy bak nog in de woonkamer staat is er even geen eettafel en dus het kerst menu maar aangepast naar Tapa’s zodat we steeds van kleine hapjes kunnen genieten. Gezellig is het in elk geval wel. En dan zijn we aan de paar laatste dagen van onze eerste puppy periode begonnen. Vrijdag komt de NNFC voor de nestinventarisatie en ’s avonds hebben we een soort van kinderfeestje met de neefjes en nichtje. En iedereen wil de jongens nu nog even voor de laatste keer zien en zelf willen we natuurlijk ook nog een paar leuke dingen doen met ons tweetal en hopen we op een paar leuke foto momentjes. Zondag morgen gaan we dan de puppy bak afbreken en dan zal Barre ook opgehaald worden en naar zijn nieuwe huisje gaan. We zien er nu al tegenop...