Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Alweer 6 weken oud

1-veilig-onder-mams
2-op-zoek
3-samen-zoeken-gaat-sneller
4-lekker
5-heel-lekker
6-en-nu
7-haasje-over
8-bumper1
9-heel-oorzichtig-dan-past-het-nog
10-baron
11-baron-went-al-aan-de-blazer
12-fay-en-tank-worden-best-moe-van
13-baron-en-bumper-voor-de-kerstboom
14-echte-b-engeltjes
15-bumper-6-weken-oud
16-wat-een-mooi-ventje-dat-wordt
17-nu-al-diva-gedrag
18-ons-baronnetje
19-baron

En de jongens zijn deze week alweer 6 weken oud en dus zijn we alweer ruim over de helft van de puppy periode. En dat is aan de jongens ook te merken. Naast het feit dat ze natuurlijk erg goed groeien zijn ze nu ook al echt aanwezig. Tussen de voedingen wordt er nu steeds minder geslapen en wordt er meer gespeeld en Fay is regelmatig bezig met het bijsturen van de pups wanneer deze iets te wild of ondeugend zijn. Ze pakt ze dan gewoon in hun nek of corrigeert ze met haar poot dus ook opvoeden doet Fay prima.

De afgelopen weekenden hebben we wat meer mensen op visite gehad en zijn de pup ook flink wat geknuffeld en vertroeteld en ook dan merk je dat ze nu toch al minder slaap nodig hebben want die knuffelsessies houden ze prima vol.

Helaas heeft het weer ons de afgelopen week wel een beetje in de steek gelaten want het was of te koud of veel te nat om de jongens lekker buiten te kunnen laten spelen dus hebben we ze maar binnen gelaten. Vorige week waren we al begonnen met borstelen en kammen en daar raken ze al redelijk aan gewend dus zijn we gisteren ook alvast begonnen met de introductie van de water blazer, en ook daar liepen ze niet voor weg. Dus beetje bij beetje beginnen de jongens aan steeds meer dingen te wennen. Ondertussen hebben we ook maar weer het hele huis verbouwd want het is natuurlijk bijna kerst en dus moest er ook wat plaats worden gemaakt voor de kerstversiering.

Gisteren zijn we ook bij de dierenarts geweest voor de eerste vaccinatie. Ook zijn ze hier even helemaal nagekeken en bleken ze in goede gezondheid te verkeren. Natuurlijk zit iedereen verlekkerd in de wachtkamer te kijken wanneer je daar met die knappe jongens op de arm binnen komt lopen en dus kwamen ze geen aandacht te kort. Vanaf nu kunnen we dus ook steeds iets meer gaan ondernemen met ze. Van de vaccinatie zelf hebben ze geen probleem gehad behalve dat ze vandaag wat slomer zijn dan normaal, en vandaag zouden ze dus eigenlijk moeten worden ontwormd maar dat schuiven we een dagje op. We beginnen nu alweer aan de laatste twee weken en met alle feestdagen en bezoekjes zijn deze jammer genoeg zo omgevlogen, en dus moeten we maar even extra intens genieten van ons tweetal.