Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

3 weken de jongens groeien hard

lekker-smikkelen
zelfs-met-de-pootjes-eten
1-met-zijn-drieen-bij-elkaar
de-eerste-moes
en-dan-is-het-eerste-bakje-bijna-leeg
en-dan-maar-weer-uitbuiken
en-mekaar-schoon-maken
lekker-smullen
met-een-slabbertje-pap-eten
met-volle-overgave-eten
nee-zo-werkt-dat-niet
net-zoveel-naast-de-bak-als-erin

Het gaat nu erg goed met de jongens en we zien ze nu echt dagelijks vooruit gaan. Gisteren zaten ze met het weeg moment beide al ruim boven de 3 kilo en dat is natuurlijk al geweldig. Barre woog gisteren na 3 weken zelfs al iets meer dan drie en een halve kilo, wat een goede start voor hem. Ook Baron komt nu lekker mee met zijn gewicht, hij weegt na 3 weken nog net geen 3.5 kilo. Barre is al een echte wandelaar en kruipen is aan hem niet meer besteedt. Ook laat hij al regelmatig van zich horen, als wij Baron zijn voeding gaven namen we hem altijd even apart en nou dan liet hij het maar even weten hoor. Fay heeft gelukkig continu voldoende melk gegeven en daar werd Barre natuurlijk weer erg tevreden van. Het is wel grappig om te zien dat ondanks het feit dat Barre altijd alleen werd aangelegd hij toch steeds heel erg driftig dronk en hij leek dan ook vaak te vechten om een tepel, maar hij had gewoon alle tepels voor het uitzoeken en hij maakte hier dan ook graag gebruik van. Volgens mij wilde meneer het liefst per beurt alle tepels even gebruiken om er zo zeker van te zijn dat hij niets mist en geef hem daar eens ongelijk in...

Gisteren zijn we overgegaan op pap. Gelukkig hoeven we Baron niet meer met de sonde te voeden en moet hij er nu zelf voor werken. Voor Barrre is het wel even wennen om uit een schaaltje te eten want hij is alleen de melk van Fay gewend. Hij loopt er dan ook behoorlijk mee te smeren en gaat er regelmatig met de poten in staan ja een heerlijke kliederboel maakt hij ervan. Met Baron waren we nog bang dat hij met zijn kop in de pap in slaap zou vallen maar dat viel gelukkig erg mee. Hij eet behoorlijk netjes en ook weet hij zijn bakje helemaal leeg te maken, wat Barre nog niet lukt. Verder merken we al een stuk meer leven in de brouwerij. Baron doet nu ook echt zijn best om te lopen en er wordt direct ook veel meer met elkaar gespeeld. Ze moeten nu per 4 uur pap hebben maar na 3.5 uur beginnen ze zich al te melden dat ze wel wat lusten. Voor Fay is het allemaal wel heel erg wennen. Zij geeft nog steeds melk en mag dus even niet bij de pups omdat we graag willen dat de jongens aan de pap wennen en niet terug vallen op moeders melk. En daar lijkt ze nog niet alles van te begrijpen want dan staat ze te kijken naar die pap etende koters...