Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Weer veel vooruitgang

1-achterpootje-baron
2-over-elkaar-kruipen-om-te-drinken
3-en-dan-toch-maar-naast-elkaar
4-baron-drinkt-zelf-melk
6-baron-poetst-zijn-moeder
7-en-lekker-kroelen
8-nog-een-lange-weg-te-gaan
9-baron
10-bumper-zoekt-een-lekker-plekje
12-1-btje
13-de-btjes
14-bumper-weer-in-diepe-slaap
15-nog-zachte-voetjes
16-en-nog-slapen
17-bumper-tussen-de-knuffels
18-voet-en-voetjes
19-bumper-weer-bij-de-hond-wat-groot-al
20-fay-en-haar-egeltje

De jongens zijn alweer 19 dagen oud en jeetje wat gaan ze ontzettend snel. Barre en Baron groeien allebei erg goed, bij Baron is nu goed te merken dat hij geen anti biotica meer krijgt want zijn groei gaat nu ook met enige regelmaat.

Barre weegt nu al iets meer dan 3 kilo en Baron zit hier nog net onder. Barre begint zich al echt te melden op het moment dat hij honger krijgt. Hij begint dan echt te piepen en ontevreden door de puppy bak te lopen en natuurlijk probeert hij dan ook zijn broertje wakker te maken om zo samen lawaai te gaan maken.
Ook begint Barre steeds beter te lopen en valt hij minder vaak, Baron kost dit nog wel wat meer moeite. Hij is een paar dagen later begonnen met zijn eerste pasjes en dus nog niet zo ver en met zijn dikke ronde buikje is het dan soms net een tuimelaar.
De oogjes van Barre zijn nu ook open en dat zijn natuurlijk de mooiste kraaltjes en daarmee kan hij dan binnenkort de wereld mooi verkennen. De tandjes komen nu ook bij allebei door en dat is gelukkig op een mooi moment want over drie dagen zullen ze overgaan op de pap en Mouse en dus zal Fay dan niet zo veel last hebben van die tandjes van Barre.

Baron krijgt op dit moment nog steeds sonde voeding en daar merkt Fay dus niets van. Gelukkig lukt het ons goed om Baron te voeren met de sonde, Baron is behoorlijk rustig en slikt het slangetje bijna altijd zonder problemen in en blijft dan rustig liggen tot dat de voeding is gegeven. Wel is het grappig om te zien dat hij dan toch slikbewegingen blijft maken en blijft trappelen met zijn pootjes (als ware hij aan het melken).

Wel kunnen we zeggen dat we natuurlijk heel erg blij zijn dat we ze bijna pap kunnen gaan geven en klaar zijn met de sonde. Dat wordt natuurlijk ook weer een spannend en ongetwijfeld groot klieder moment. Gelukkig kan de rode lamp ook steeds meer uit want ze zijn nu toch al beter in staat om hun eigen temperatuur op peil te houden.

Verder wordt het nu natuurlijk leuk om te zien hoe ze zich gaan ontwikkelen in karakter, ze gaan nu meer met elkaar spelen en de hele boel komt nu toch echt tot leven dus het wordt nu echt een plezier om ze te observeren. Gisteren is de fokker van Casper nog even op bezoek geweest en zij kon toch echt wel heel veel eigenschappen uit haar lijn terug vinden bij de jongens en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Met Fay gaat het ondertussen ook helemaal lekker. We kunnen wel merken dat ze toch last heeft van haar hormonen want in bepaalde opzichten is haar gedrag toch echt helemaal compleet anders. Sinds vandaag heeft ze een knuffel welke ze geen moment meer uit het oog verliest. Het is een klein egeltje en overal waar Fay nu gaat, gaat het egeltje met haar mee. Als ze in de puppy bak gaat legt ze het egeltje naast zich en op het moment dat ze weer gaat pakt ze de egel op en gaat haar ding weer verder doen.
Ook met het uitlaten neemt ze deze mee en op het moment dat ze dan wat moet legt ze de egel even neer om deze later weer netjes mee te nemen. En dat terwijl Fay nog nooit iets van apporteren of iets dergelijks moest weten.
Ook haar eetlust is gelukkig weer een beetje normaal en vandaag heeft ze haar visje weer lekker opgepeuzeld, op het moment dat de jongens op de pap gaan mag Fay weer lekker haar eigen eten hebben.
Met de pups wordt Fay ook steeds makkelijker, als de jongens niet meer hoeven te drinken gaat zij gewoon lekker op haar buik liggen zodat ze zeker geen tepels meer kunnen vinden. En op die manier kan zij lekker rustig bij haar jongens blijven liggen.