Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De jongens zijn twee weken oud

weer-lekker-slapen
baron1
baron-en-zijn-tongetje
baron-geniet-na
baron-is-het-wachten-zat-en-gaat-op-onderzoek
baron-met-mams
bumper-checked-even-de-boel-bij-mams
bumper-lekker-aan-het-kroelen
bumpers-mama-momentje
en-daar-is-het-eerste-oogje1
en-daar-krijgt-baron-een-poetsbeurt
en-maar-blijven-poetsen
en-dan-gaat-baron-maar-weer-slapen
en-ook-bumper-ligt-lekker-te-slapen
links-bumper-rechts-baron
weer-bumper-en-baron
nee-ik-wil-niet-weer-op-de-foto
poot-van-mams-en-van-bumper-zoek-de-verschillen

De jongens zijn alweer 2 weken oud en pfff wat gaat de tijd snel zeg. We hebben er twee bijzondere weken op zitten. Twee weken waarin we vooral al veel genoten hebben van die twee molletjes die nu toch echt op hondjes beginnen te lijken en nu toch wel mol af zijn.

We hebben ons vooral erg veel zorgen gemaakt om die kleine Baron. Door het niet goed afzuigen van het vruchtwater kreeg meneertje toch steeds meer last van zijn longen en moesten we uiteindelijk overgaan op sonde voeding en heeft hij al best veel antibiotica achter de kiezen. Maar gelukkig zijn we er op dit moment zeker van dat het goed komt en weten we dat hij er niets aan over zal houden. Als ze volgende week 3 weken oud zijn krijgen ze pap en dan zal hij in elk geval geen last meer hebben van zijn longetjes.

De laatste paar dagen is Barre al echt bezig met lopen. Zondag morgen begon hij zomaar voorzichtig zijn eerste stapjes te zetten en dan zie je toch wel meteen een hondje. Voorheen leken ze meer op een stel molletjes die een beetje door de puppy bak kruipen, maar op het moment dat ze dan beginnen te staan zie je toch wel wat anders. De oogjes van Barre zitten nog wel dicht en dat maakt het geheel voor hem natuurlijk niet makkelijker. Verder groeit Barre erg goed hij is inmiddels de 2 kilo ruim voorbij.

Ook met Baron gaat het nu echt een heel stuk beter. Vorige week waren we nog regelmatig bij de dierenarts te vinden om spuiten te geven en al dat soort dingen. Na een heleboel discussies en vele adviezen over de sonde voeding hebben we uiteindelijk toch besloten om ons hart te volgen en hem te geven waarvan wij denken dat hij dat zou moeten hebben en wat hij zou kunnen hebben. Gelukkig hebben we hierin een goede overweging kunnen maken en het resultaat is in elk geval dat hij naar behoren groeit en dus niets te kort komt. Het lastige is vooral de hoeveelheid en de frequentie, de een zegt minder qua hoeveelheid en regelmatiger voeden en de ander zegt juist meer qua hoeveelheid en minder vaak. Tja maak dan maar eens een besluit... Gelukkig is het op dit moment zo dat Baron voldoende groeit en inmiddels ook meer dan 2 kilo weegt.

Afgelopen zondag heeft hij zijn oogjes geopend en ook is al duidelijk te merken dat het niet lang zal duren voordat zijn tandjes door gaan komen. Vandaag heeft hij zijn laatste antibiotica gehad en dus zal zijn ontwikkeling nu alleen maar beter gaan. De jongens zijn vanmorgen ook beide ontwormd en tot nu toe heeft dat gelukkig weinig problemen gegeven. De poepjes zijn nu wel iets dunner maar we kunnen in elk geval zeggen dat ze niet aan de rees zijn. Wel wordt er veel meer geplast. Het is best grappig om te zien hoe de beide heren zich ontwikkelen. Wij dachten in eerste instantie dat de jongens best heel erg veel op elkaar zouden lijken maar nu na twee weken zijn er toch al wel hele duidelijke verschillen in karakter en uiterlijk te zien. Baron is nu qua vacht al een echte pluisebol terwijl Barre zich qua vacht helemaal anders ontwikkeld. Ook hun karakters lijken nu al echt te verschillen. Barre is een echte drukte maker, zorgt regelmatig voor leven in de brouwerij, terwijl Baron nog steeds heel erg rustig is en vooral heel erg gericht is op het contact. We noemen Barre dan ook wel Rappallie en Baron Pluisje.

Met Fay gaat het gelukkig ook nog steeds goed. Vandaag heeft ze een lekkere kroel dag gehad en dat is ook wel even lekker. Ze vindt het heerlijk om lekker met de kids in de puppy bak te blijven liggen en ze laat ze dan ook overal rond kruipen. Afgelopen dagen is ze een beetje van de leg geweest en leek ze toch wat moeite te hebben met het voer wat ze nu nog steeds speciaal voor de pups krijgt. Ze was wat koortsig en had niet zo veel eetlust dus hebben we haar ook maar wat Carnibest gegeven en nu eet ze weer gewoon haar portie, als het maar in de puppybak is want anders eet ze het nog steeds niet.

Met Tank gaat het ook goed. Hij vindt de puppys nog steeds helemaal niets en zelfs als we er eentje bij hem laten snuffelen, staat hij snel op en loopt weg naar de bijkeuken. Maar we weten wel zeker dat hij straks zijn mannetje zal staan en Baron zal sturen.

Verder is het erg leuk om te horen dat men volgt wat wij hier schrijven. Vandaag werden we twee keer gebeld om te vragen of er iets was omdat er al een paar dagen niets meer bijgewerkt was. Wel voor een ieder proberen we natuurlijk zoveel mogelijk de boel bij te houden en vooral de boel ook met foto’s bij te werken maar tja soms moet de zorg natuurlijk wel voor gaan. We hopen dat jullie dit begrijpen.
Tot gauw.