Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Alweer een week geen post

We zijn al weer een week verder sinds mijn laatste post hier. Gelukkig gaat alles heel erg goed maar in combinatie met werk is het toch ook wel even afzien en wennen aan de drukte en vermoeidheid. Maar nee ik ga hier nou niet lopen klagen hoor, de tijd met Chava en pups is gewoon een cadeautje waar we erg veel van genieten.

Met de pups gaat het erg goed. Ze groeien erg goed en zijn allemaal al verdubbeld ten aanzien van hun geboorte gewicht. Wel zien we dat de ene pup de ene dag een flinke sprong maakt en de andere dag het dan juist weer even wat rustiger aandoet, maar in grote lijn gaan ze allemaal gelijk op. Voor Chava was het wel even een zwaar begin van de week. Ze had niet zo heel erg veel behoefte om te eten en was toch best een paar dagen lamlendig. Maar gelukkig met een beetje heel erg veel extra aandacht eet ze toch weer lekker. Het liefst eet ze nu lekker uit de hand op het moment dat ze net haar pupjes heeft gevoed, het is maar even zo. Gelukkig geeft mams wel heel erg goed melk en heeft ze ook alle geduld tijdens de voeding sessies.

Bij de pups zien we ook steeds meer ontwikkeling. Ze proberen zichzelf steeds meer op te heffen. Pupje roze neemt hierin duidelijk het voortouw maar ook zijn er al enkele dames die goede pogingen ondernemen. Morgen of overmorgen zal er ook wel een eerste oogje open gaan, ook weer een bijzonder moment.

Wat ook leuk is om te zien dat er toch ook al wel bepaalde karakter trekjes naar boven komen. Zo zijn er twee dames die echt heel er rustig blijven en zich nergens druk om lijken te maken, en zijn er twee dames die zich echt “de melk niet uit de tepel laten zuigen”, niet door elkaar en al zeker niet door de enige heer die zich toch ook graag laat verwennen door moeders. De vijfde dame laat zich ook niet gek maken en laveert eigenlijk overal tussen door.

Wel dat is alles even voor nu. We zijn snel weer terug...