Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De B-tjes alweer 3 jaar oud

DSC_2772
DSC_2775
DSC_2777
DSC_2780
DSC_2790
DSC_2794
DSC_2798
DSC_2804
DSC_2815
DSC_2818
DSC_2824
DSC_2827
DSC_2828
DSC_2833
DSC_2837
DSC_2848
DSC_2852
DSC_2854
DSC_2857
DSC_2863
DSC_2865
DSC_2873
DSC_2876
DSC_2877
DSC_2880

Zo het is al een hele tijd geleden sinds een laatste update maar nu is het er toch wel weer even tijd voor. Barre en Baron zijn al weer drie jaar oud. En daarmee kunnen we dus zeggen dat ze volwassen zijn. En wat zijn het heerlijk kerels geworden. Barre nog steeds in het altijd mooie Friesland en Baron hier lekker bij ons. Normaal gesproken proberen we de verjaardag van de heren samen te vieren maar dat zat er dit keer helaas niet in door de arbeidsverplichtingen van de feest commissie, en deze is bij deze dan ook uit de functie gezet na een goed overleg met Barre en Baron (HAHAHA)...

En tja hoe het dan verder met ons gaat...

Het is toch heel erg aanpassen met 4 newfs en beide een full time baan. En dus schieten het updaten van de site er dan wel eens bij in.

Tank wordt langzaam aan een erg oud mannetje, bij hem gaat alles net iets langzamer dan we van de anderen gewend zijn maar het is hem gegund. Hij heeft helaas de laatste tijd erg veel last van zijn ogen wat hem dan op straat vooral erg onzeker maakt omdat hij de boel niet meer zo helder kan zien en zo kan het dus gebeuren dat meneer ’s morgens vroeg of ’s avonds laat in eens heel sterk gaat blaffen tegen een vuil container die ergens op straat staat om afgehaald te worden. Ook is zijn acceptatie naar andere honden met een heel kort lontje. Een op een blijft het echter ons lieve Tankie, altijd in voor een lekkere knuffel en vooral een lebber in je gezicht.

Fay is wel een verandert sinds zij haar nestjes heeft gehad. Aan de ene kant is ze een stuk rustiger geworden en tegelijkertijd is ze echt super alert om alles en iedereen binnen haar roedel te beschermen, inclusief die twee benige. Aan opvoeding / corrigeren van Chava heeft ze echt lak, dit in tegenstelling tot Baron. Bij Baron heeft ze wel altijd correcties uitgevoerd wanneer zij dacht dat dit nodig was maar nee bij Chava vind ze dit blijkbaar niet nodig, maar zorgzaam blijft ze wel. Al met al toch een gouden moedertje.

Baron is nu volledig volgroeid. En werkelijk op en top heerlijkheid. Het allerhoogste knuffel gehalte en de meeste onbenulligheid zit in dit manneke. Op straat wil het nog wel eens gebeuren dat hij weer eens ergens tegen aan loopt omdat hij gewoon weer met iets anders bezig is dan te kijken waar hij loopt (jaaa de hond lijkt op zijn baas, ik weet het). Verder is hij zo zorgzaam voor Tank en dat is ook weer heel erg lief om te zien.

Chava is nog een echte spring in het veld. Zij kan af en toe nog echt onstuimig uit de hoek komen dat je denkt oh ja daar hebben we madame weer. Met Baron wil ze af en toe nog wel eens de strijd aan gaan maar voor Tank heeft ze toch echt alle respect. Gelukkig is ze de laatste maanden wat meer gaan uitdijen waardoor het niet meer zo’n ranke den is. Ze mag nog graag een beetje kattenkwaad uithalen als ze de kans krijgt.

Verder gaat het met ons ook allemaal wel weer zo zijn gangetje na een roerige periode hebben we weer wat rust gevonden. Huize van het Wilmershof is vandaag de dag niet meer alleen Gert en Robert maar ook Edwin. Hij is een ongeveer een half jaar geleden bij ons komen wonen en dat maakt de boel nog gezelliger...