Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De B-tjes zijn alweer 18 maand

20140506_200237
20140506_200154
20140506_200148
20140506_200042

Vandaag zijn de B-tjes alweer 18 maand en wat hebben we al veel lol met die twee heren gehad. Ook al woont Barre nou niet echt in de buurt hebben we hem toch nog heel erg vaak gezien de afgelopen anderhalf jaar en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee, want hoe heerlijk is het om te zien dat je allereerste pup zo goed terecht is geomen en is uitgegroeid zo'n heerlijk mannetje. Hoe zijn baasjes hier zelf over denken kan je verderop lezen... eerst maar eens over Baron.

Baron is echt een heerlijk manneke geworden. Met zijn 70 kilo is het een flinke jongen wat nu hij een beetje aan het puberen is, soms nog wel eens een sterke hand vereist. Bij iedere eerste ontmoeting is hij altijd weer superenthousiast en wil hij de mensen graag op zijn manier omhelsen. Maar na die eerste omhelsing is Baron de rust zelf en vaak gaat hij er dan lekker bij liggen en wacht af tot de baas is uit gepraat.

Thuis is het vooral een heerlijk rustig mannetje die graag bij je komt knuffelen. Sinds drie maand is er natuurlijk ook zijn half zusje Chava. En hoe mooi is het om te zien dat hij hier zo lief mee omgaat. En dit zegt natuurlijk zo veel over zijn karater, in alles uiteindelijk de rust zelf. Voerbak blijft bij ons mannetje toch nog steeds een dingetje. laat de bak bij hem in de buurt en hij gaat er zeker mee sjoelen...

Barre Nu onze kleine, grote man 18 maanden is, wat belevenissen uit het leven van Barre de eerste pup van Newfoundlanders van het Wilmershof.

Inmiddels zijn we zijn erachter gekomen dat de naam Barre, dit is een verbastering van het Friese woord voor beer, uitstekend is gekozen! Konden we van tevoren niet weten maar de naam past gewoon bij hem.

Barre kan bar boos, onstuimig, ondeugend en lief zijn! Alles gaat met veel bombarie, nachtelijke acties als het omgooien van de bak met kippenvoer, over het hek springen, waar nog nooit eerder een Newfy over is gesprongen, omdat je voor de eerste keer zoo verliefd bent. Maar hij is ook onstuimig lief, een knuffelbeer die het liefst bij je op de bank zit.Als wij van huis gaan ligt hij altijd met zijn kop door het kattenluikje te staren, geen gezicht die dikke dopneus door het luikje. Als hij dan eenmaal moe is ligt hij het liefst in allerlei onmogelijke standjes te slapen en daarbij kan hij geweldig snurken. Barre heeft van nature aanleg voor waterwerk, hij oefent dit waterwerk dan ook het liefst elke dag hier bij ons in de buurt, voor je het weet ligt hij alweer in de plomp! Even afkoelen door een stukje te zwemmen. Hij is eigenlijk vanaf het begin al dikke maatjes met Djurre van Borghende onze andere lieve newfy. Djurre is 2 jaar ouder dan Barre en die heeft op z’n eigen manier ook bijgedragen aan het opvoeden van Barre, mooi om te zien dat ze elkaar altijd in het vizier houden.

Kort gezegd: wij zijn heel erg blij met Barre onze lieve, joviale, ongecompliceerde, zwarte, harige vriend op 4 poten.

Groetjes van Roelie & Rinse

Dikke knuffels van Djurre & Barre