Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Waterwerk Gieten 12-05

Baron20130512_DSC8906
Baron20130512_DSC8935
Baron20130512_DSC9040
Baron20130512_DSC8968
Baron20130512_DSC9076
Barre20130512_DSC9007
Barre20130512_DSC8858
Barre20130512_DSC8895
Barre20130512_DSC8991

Op 28 april zijn wij de eerste keer naar waterwerk in Gieten geweest met Baron. Het ging allemaal heel erg goed en dus hebben we besloten om dit weer lekker op te gaan pakken. Baron en Barre hadden beide de oefeningen goed uitgevoerd en natuurlijk was bijna iedereen ook enthousiast om die twee jongens weer eens te zien. En met het zonnetje erbij was het een heerlijke dag.

Op 12 mei (Moederdag) is de volgende keer dat we weer naar Gieten kunnen en dit keer kan ook Fay mee want die is gelukkig niet meer loops. Op zaterdag de spullen maar vast klaar gezet zodat we zondag eenvoudig weg kunnen. Aangezien we Tank nog niet sterk genoeg vinden laten we hem deze keer nog maar even thuis. Eenmaal onderweg lijkt het weer toch steeds minder plezierig te worden naarmate we dichter bij Gieten aankomen en als we de eerste mensen nog maar net begroet hebben krijgen we de eerste plensbui al over ons heen en dus zijn de honden al goed nat voor ze in het water zijn geweest. In eerste instantie hadden we een leuk plekje boven uit gezocht waardoor we ook nog een beetje bij de auto kunnen schuilen. Maar steeds met die honden naar beneden om bij het water te komen is ook niet heel erg handig en dus besluiten we na de eerste duik om de spullen toch maar naar beneden te brengen.

Sinds Ameland is dit weer de eerste keer dat Fay Barre weer ziet en wat is het dan ook weer leuk om te zien hoe graag zij hem mag. Als er een “vreemde” Newf bij Barre in de buurt komt schiet mams direct op en laat aan de betreffende hond duidelijk weten dat de aanwezigheid niet op prijs gesteld wordt en dus druipt deze snel af. Voor Barre en Baron is dit ook weer een leuk weerzien en zij vermaken zich weer prima met elkaar.

Deze dag mogen ze drie oefeningen doen, naar de boot zwemmen en de dummy van de baas pakken, uit de boot springen naar de dummy en met de dummy naar de kant, en als laatste oefening mogen ze naar de boot zwemmen waar een pop in het water ligt en dan moeten ze met de pop (drenkeling) naar de kant zwemmen.

Barre mag als eerste beginnen en hij laat goed zien hoe het moet. Met de eerste oefening haalt hij in een keer de dummy op en brengt deze keurig naar de kant en ook het uit de boot springen doet hij zonder een probleem. Hij gaat hierbij wel kopje onder maar dat deert de kleine man niet want hij zwemt dapper verder. Als de derde oefening moet worden gedaan is het al redelijk laat in de middag en ligt meneer eigenlijk al van zijn verdiende rust te genieten en dus mag hij die oefening overslaan.

Baron voert zijn oefeningen op zijn eigen manier uit en vandaag lijkt hij het voorbeeld van zijn moeder te volgen. Met de eerste oefening zwemt hij lekker met een flinke omweg naar de boot pakt na wat twijfeling de dummy aan en trekt vervolgens zijn eigen plan en zwemt toch wel flink uit de richting. Maar komt uiteindelijk met wat sturing van de heren in het water toch op het juiste plekje. Bij de tweede oefening mag Baron ook uit de boot springen maar meneer kruipt er liever zijn gemak uit. Hii maakt er zijn momentje van en na enige tijd laat hij zich te water glijden. Het is dan de bedoeling dat hij de dummy pakt en terug naar de kant zwemt maar in plaats daarvan gaat Baron een kijkje nemen in de baan er naast en dus wordt hij weer begeleid om naar de kant te komen. Gelukkig laat hij bij de laatste oefening wel zien dat hij het kan. Hij zwemt netjes naar de boot en met een lichte twijfeling neemt hij de dummy aan en zwemt er mee naar de kant waar hij natuurlijk weer enthousiast wordt ontvangen.

Fay doet het zoals we gewend zijn weer lekker op haar eigen manier. Als ze de dummy moet halen bij de boot zwemt ze eerst even op haar gemak een rondje en gaat dan pas richting de boot, daar wil ze de dummy eigenlijk niet direct meenemen en dus wordt ze hier ook weer even mee geholpen en dan komt ze uiteindelijk toch weer goed aan de kant. Bij het uit de boot springen laat ze ook even op haar wachten voordat ze zich in het water laat glijden laat de dummy weer liggen en gaat weer naar de baan ernaast om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Wanneer ze de pop moet halen neemt ze deze voorzichtig beet en brengt hem netjes naar de kant . En zo zie je maar niet iedere newfoundlander is het zelfde

Al met al was het weer een hele gezellige dag waarop we ondanks de regen toch ook weer veel lol hebben gehad. Op 2 juni gaan we weer lekker naar Gieten en hopelijk is het dan wel iets beter weer.