Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

B&B zijn een week oud

weer-lekker-bij-de-hond
bumper-op-zoek-naar-de-melk-fabriek
en-dan-maar-weer-bij-de-hond-kruipen
gevonden
hele-dikke-maatjes
nu-al-dikke-maatjes
of-erop
pootjes-vast
voeder-tijd-zit-er-weer-op
voetje-vrijen

Gisteren waren de jongens alweer een week oud. En jeetje wat zijn ze al ontzettend gegroeid. Barre heeft zijn geboorte gewicht nu al bijna verdubbeld en Baron is ondanks zijn problemen ook al flink in gewicht toegenomen.

Gelukkig gaat het ondertussen een stuk beter met de gezondheid van Baron en lijkt de antibiotica aan te slaan. Als we nu terug kijken op de afgelopen week kunnen we dit met een grote glimlach doen. Het spannends is toch wel de tijd voor de bevalling geweest. Zou ze het zelf kunnen, moeten we ingrijpen met een keizersnee of wachten we toch nog een dag. Allemaal vragen die ons de laatste dagen voor de bevalling bezig hielden.

Achteraf kunnen we zeggen dat we blij zijn dat we toch voor een keizersnee hebben gekozen vooral omdat de pups beide al 820 gram wogen en het dus wel een hele zware bevalling zou worden. Dat na de keizersnee het natuurlijke moederinstinct van Fay naar boven kwam heeft hier natuurlijk ook heel positief aan mee gewerkt. Want goh wat is ze toch een ontzettende lieve en goede moeder. Geen moment heeft ze getwijfeld en gewoon gedaan wat haar instinct haar ingaf.

In deze week hebben Barre en Baron zich ook al echt goed ontwikkeld. Beide kruipen ze al flink door de puppy bak en steeds weer proberen ze zichzelf op te richten en zo beleven wij tot nu toe steeds weer fantastische Bambi taferelen, want dat gaat natuurlijk allemaal erg onhandig, ze rollen vaak om en ze staan niet echt stevig op hun beentjes. En dan is er natuurlijk nog dat zware hoofd, om het hoog te houden is al een ware strijd en doordat ze nog niets zien wordt er ook regelmatig ergens tegen aan gelopen.

We hebben even bij een vriendin van ons op de site gekeken en daar schrokken we ook wel van hoor. Zij liggen precies 5 weken voor met hun pups en jeetje wat zijn ze dan toch al groot zeg, dat gaat echt hard we genieten dus nog maar even met volle teugen van deze “vegetatieve periode”.

Vandaag zijn we weer bij de dierenarts geweest met Baron en gelukkig vond hij ook wel dat het beter ging maar voor volledig hertstel is nog wel het een en ander nodig. Zo mag hij in elk geval tot zondag nog niet bij zijn moeder drinken omdat hij door zijn gulzigheid ook weer meer slijm aan gaat maken en dit dus de genezing belemmerd. Ook heeft hij nu een beter slijm oplossing gekregen en dit in combinatie met de antibiotica die hij al had moet het probleem helemaal gaan verhelpen.

De dierenarts heeft hem ook nog even verder nagekeken en het hartje klopt erg goed en ook is er in elk geval al 1 long volledig schoon, dus we zijn al wel op de goede weg. We blijven hard voor hem werken en hopen dat dit zal helpen. Het is in elk geval erg fijn om te weten dat er mensen zijn die mee leven en ons steeds weer een hart onder de riem steken, Bedankt hiervoor.

Binnenkort weer meer...