Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Alweer 4 weken oud

04 IMG_20171014_155953_1
03 IMG_20171014_161802_1
01 IMG_20171014_160354_1
02 IMG_20171014_160243_1

15 oktober, de pups zijn alweer vier weken oud.

Het is wel weer heel erg cliché maar oh oh wat gaat het toch snel met de pups. We gaan alweer richting 4 weken, bijna op de helft dus. Gelukkig gaat alles ook heel erg goed met de dames en heer dus ook daar hebben we niets over te klagen.

Sinds de laatste update hebben we het natuurlijk ontzettend druk gehad, in de eerste plaats natuurlijk met de verzorging van de heerlijke zes en moedertje lief, vooral die laatste had er ineens wat extra aandacht nodig vanwege een vervelende en vooral hardnekkige oorontsteking maar de goede zorg loont zich toch weer want de ontsteking is gelukkig weer geremd. Even schrikken was het wel want dergelijke parasieten kunnen eenvoudig overgaan naar de nog heel erg verse keizersnede wond en daar zaten we natuurlijk niet op te wachten. Door de antibiotica is Chava nog wel een beetje uit haar doen, maar gelukkig is de kuur weer bijna klaar.

Dit weekend zijn we door moeder natuur wel heel erg verwend, want oh oh wat een heerlijk weer hebben we gehad. Voor de pups kwam dit wel helemaal op het perfecte moment want nu ze 4 weken oud zijn kunnen ze heerlijk de hele middag de tuin in. Een beetje ravotten op het gras dan maar weer een beetje slapen en zo komen wij en de pups het weekend wel weer door. De pups kunnen nu al behoorlijk goed lopen maar in de puppy bak wil het nog wel eens voor komen dat ze weg glijden, daar hebben ze op het gras helemaal geen last meer van, voldoende houvast en dus zien we hier en daar al een heus huppeltje over het gras. De weersverwachting voor komende week blijft nog even belovend en dus kunnen de pups waarschijnlijk de rest van de week lekker op het gras blijven ravotten.

Verder zijn de pups natuurlijk volop in ontwikkeling en gaan we beetje bij beetje wel wat verschil waarnemen en wordt het voor ons ook iets makkelijker om de pups te herkennen zowel qua karakter als qua (hele kleine) uiterlijke verschillen, maar het blijft opletten.

De afgelopen weken is er ook de eerste kennismaking met de toekomstige puppy eigenaren en ook hebben we hier al meerder ooms en tante eigenaren op bezoek gehad. En oh oh wat verwennen die mensen ons toch allemaal. Bloemen, chocolade of een wijntje, de kast staat inmiddels weer behoorlijk vol. Maar wat natuurlijk veel belangrijker is dat de toekomstige eigenaren allemaal razend enthousiast zijn en allemaal uitkijken naar de nieuwe pup.

Wij gaan hier voorlopig nog even verder met genieten van de mooie pups, tot gauw.