Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

tijd voor een update

Inmiddels is het alweer dinsdag en is het alweer een paar dagen geleden sinds de laatste update. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de dagen echt omvliegen op dit moment. De Fabby’s zijn steeds meer in beweging en de afgelopen week was het natuurlijk heel veel genieten buiten. Het weer was echt perfect voor de kleine puppen, heerlijke temperaturen en droog, en dus zijn ze bijna iedere middag lekker in de tuin geweest. Daar wordt er flink op los gespeeld en heen en weer gehuppeld. Mams houdt de boel goed in de gaten en het drinken laat ze nu toch wel veel minder toe. Ook zien we nu duidelijk dat ze de pups regelmatig corrigeert wanneer zij denkt dat dit nodig is en natuurlijk gaat dit op een liefdevolle Fay manier.

Op vrijdag is het tijd voor de eerste enting en controle. Het is toch best spannend zo’n eerste keer naar de dierenarts maar we worden er natuurlijk enthousiast ontvangen, want ja die beertjes zijn er ook niet iedere dag in de praktijk. We hoeven gelukkig niet heel erg lang te wachten voor we aan de beurt zijn. Iedere pup wordt goed nagekeken en gecontroleerd op hart, longen, gebit en een gewone algemene indruk. Gelukkig is alles dik in orde en lopen we na drie kwartier met 5 geënte en gezonde pups de deur weer uit. Nu is het alleen nog even afwachten hoe ze zullen reageren op de enting, maar gelukkig zijn er niet al te veel problemen behalve wat slomere pups.

Aan het einde van de middag komt het eerste puppy bezoek alweer langs en ja dan merk je toch ook wel dat het een spannend gebeuren is want ja die keuzes moeten toch deze week worden gemaakt. Maar ondanks dat is het toch weer supergezellig en hebben we veel lol, want ja sommige pups doen soms toch wel eens wat geks...

Zaterdag is het weer een drukte in huis en vooral nu merken we ook dat get moment van keuze duidelijk aanwezig is. Maar gelukkig heeft iedereen voorkeur voor een andere pup en dus komt alles op zijn plaats. Miek en Ger zijn er ook nog met Aschwin, dus een gezellige boel weer.

Voor de zondag is het gelukkig weer een hele rustige relax dag. Met de nieuwe “Luttenaren” gaan we in de middag even naar Bad Bentheim, waar we even lekker rondwandelen in het kasteel en even de tijd nemen voor een paar leuke foto’s. Er lopen echter vrij veel honden rond en dus kiezen we er toch nog maar even voor om die kleintjes niet uit de kar te nemen de enting is immers nog maar kort geleden en dus kunnen we hier nog maar beter een beetje mee oppassen. Maar het is wel even relaxed omhier gewoon even lekker rond te wandelen.

Op maandag morgen worden de pups weer ontwormd en dus betekent dit weer flink oppassen wat de reacties zullen zijn. Maar behalve dat de ontlasting wat dunner is dan normaal geeft dit verder weinig problemen en zijn de pups fit als altijd. Qua gewicht gaan de kleintjes nog steeds als een speer...En dan gaat het met de zindelijkheid ook al heel erg goed Als ze ’s morgens wakker worden doen we de deur open en dan gaan ze direct naar buiten en wordt er alles gedaan en dit wordt natuurlijk meerdere keren per dag herhaald. En dus werd er de laatste paar dagen overdag al helemaal niet meer in de puppy bak gepoepd en nu blijven zelfs de nachten ook al schoon en hebben we alleen nog ongelukjes met de plasjes...

Het is opmerkelijk om te zien hoe de rest van de roedel zich ontwikkeld om het nest. Zodra Tank buiten komt is hij super alert en waaks. Hij duld nu even geen andere honden en wanneer de situatie zich wel voor doet laat hij wel even duidelijk aan Fay en Baron weten dat hij het wel even op zal lossen. Baron begrijpt het nog niet allemaal maar doet erg zijn best. Wanneer we ’s avonds de gordijnen niet sluiten staat hij tegen zijn eigen spiegelbeeld te blaffen, en op straat zijn alle vreemde objecten weer reden om te gaan blaffen en ja dan lach je je soms slap... die onbenulligheid. Verder raakt hij al goed gewend aan die kleintjes en gaat er al lekker mee knuffelen, wel moeten we soms oppassen dat hij niet in de bak springt.

Fay is ook weer een geval apart. Superalert en alles wat ze op straat tegen komt moet even worden onderzocht. Nog heel regelmatig moet er een knuffel mee als ze gaat wandelen en daar gaat ze dan heel voorzichtig mee wandelen. En wanneer mevrouw in de tuin is geweest kunnen we er daarna achteraan met een schep om de gaten te dichten. Haar eten wil ze het liefst zo dicht mogelijk bij de puppy bak en anders wacht ze gewoon tot ze er bij kan. Ja nu zien we dat die lekkerbek Fay best wel 20 minuten met een plak brood in haar mond kan blijven zitten zonder ook maar een hap te nemen...

Vandaag komt de chipper van de raad van beheer en worden de arme kleintjes gechipped. Het is altijd zo zielig met die dikke naald maar hopen dat het allemaal snel gebeurd zal zijn en dat ze er niet te veel last van zullen hebben. Verder gaan we ons nu nog even druk bezig houden met alle voorbereidingen voor het afscheid. De laatste hand aan de puppy boekjes leggen. Het laatste weekend bezoek moet worden voorbereid want er moet natuurlijk nog een informatie uurtje worden gehouden en er moet nog een en ander vertelt over vachtverzorging. En natuurlijk moet er ook nog een bezoekje buiten de deur gepland.

Daarnaast zijn er nog diverse bekenden / vrienden die ook nog even de kroost willen komen bewonderen en dus best wat drukte voor de boeg.

En bovenal vrijdag ook nog even een feestje want dan wordt die lieve Tank alweer 8 jaar en dus moeten er wel even pannenkoeken worden gebakken... een lekernij voor hond en baas...