Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Bijna 3 weken

16 reutje blauw
18 teefje zwart
19 reutje groen
13 kopje roze
15 teefje paars

Zo hier weer eens een update. We begrepen dat men zich al zorgen begonnen te maken omdat er bijna een week geen update meer was verschenen op de site. Nou geen zorgen dus behalve een virus bij de schrijver van deze stukjes ging alles deze week voorspoedig. Maar door de griep toch even een paar dagen uit de buurt van de pups blijven want stel je toch eens voor dat zij er ook maar iets van mee pakken. En tja uit de buurt blijven betekent dus ook weinig te melden over het vijftal en mams. Maar dat wordt bij deze weer helemaal goed gemaakt.

De pups zijn al bijna drie weken, de tijd gaat snel. Het is opmerkelijk wanneer je de dag steeds van voeding naar voeding indeelt hoe snel deze tijdmarges dan steeds weer verstrijken. Soms heb je het gevoel dat je eigenlijk nog maar net klaar bent met de ene voeding, en tussendoor eigenlijk nog niet heel erg veel gedaan hebt, en dan ben je alweer aan het voorbereiden voor de volgende voeding. Natuurlijk is het ook door die vele geniet momentjes dat de tijd zo snel gaat, je staat toch steeds weer vol verwondering naar die wondertjes te kijken.

De pups zijn de afgelopen week al flink gegroeid, ze zitten nu allemaal rond de 2,5 kilo met 1 uitschieter naar boven. Ook zijn de oogjes de afgelopen dagen open gegaan en dus zullen ze langzaam aan meer gaan waarnemen. Ook het lopen gaat steeds beter. Het lijkt nu nog wat op Bambi gestuntel maar pas bij pas gaat het steeds beter.

Afgelopen week was er ook nog even het bezoek van de baasjes van Barre. Het is met hun altijd weer gezellig en dit keer vooral leerzaam omdat Rinse vooral veel foto tips heeft en ook zijn materiaal aan ons uitleent. En ja het resultaat mag er ook wel weer zijn.

Voor Fay was het een zware week, ze had nog behoorlijk veel last van vloeiningen, dit is wel normaal op dit tijdstip na de bevalling, maar Fay moest hier natuurlijk wel wat heftiger op reageren waardoor ze regelmatig koorts maakte en ook haar eetlust liet af en toe te wensen over, kortom echt een vrouwtje die last heeft van haar hormonen zeg maar. Gelukkig is het nu allemaal weer normaal en hoeft Fay niet al te lang meer te voeden. De pups zijn natuurlijk steeds fanatieker met drinken en dus zitten we af toe met medelijden te kijken. We voelen nu ook dat de tandjes bij de pups door gaan komen en daarmee wordt het natuurlijk nog veel minder prettig voor Fay. En dus zijn we blij dat we morgen beginnen met de pap. Uiteraard zal dat in het begin vooral een hoop geklieder geven maar dat zien we dan wel weer.

Morgen staan we vooral stil bij de hond van het jaar show in Amersfoort. Papa Sador is een van de uitgenodigde honden die daar samen met baasje Miek acte de presence mag geven. Bij deze show worden er alleen honden op uitnodiging ingeschreven en dus verschijnen er alleen honden welke op tentoonstellings gebied al flink wat gepresteerd hebben en dat Sador daar nu ook tussen staat is natuurlijk helemaal geweldig. Wij hadden hier heel graag bij willen zijn, maar zoals je zal begrijpen hebben wij nou eenmaal andere verplichtingen. Uiteraard willen wij Miek samen met Sador nog enorm veel succes toe wensen, en natuurlijk ook voor Ger die samen met Aschwin alles vanaf de zij lijn zal moeten aanschouwen (wat soms nog wel eens zwaarder is...).

Wordt vervolgd...