Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Januari 2012

Gedurende de maand januari hebben we ons vooral gericht op het herstel van Tank. Op 28 december moesten we voor een laatste controle bij de dieren arts komen. Deze heeft foto's gemaakt van de knie om te kijken of het bot zich weer goed herstelde. Op de foto's was duidelijk te zien dat de titanium hulpstukken geplaatst waren en ook dat het bot alweer goed aan het aangroeien was.
We kunnen dus wel zeggen dat de operatie goed is geslaagd en dat het herstel van Tank dus echt voorspoedig verloopt. We moesten met Tank nog 3 weken voorzichtig zijn om het bot goed uit te laten harden. Om de foto te kunnen maken kreeg Tank een roesje waar hij wat suffig van werd. Wij dachten dat zo'n roesje wel redelijk snel uitgewerkt zou zijn maar dat bleek dus niet zo te zijn. Tot laat in de avond liep er een soort van dronken Tank rond in huis en was hij niet te genieten...

Op 16 december ontdekten we dat Fay loops begon te worden. Voor ons op dat moment best lastig, want hierdoor werd Tank af en toe onstuimig wat hij natuurlijk nog niet mocht. Steeds weer moesten we hem terecht wijzen, wanneer hij probeerde met Fay te donderjagen. Omdat we met Tank nog niet erg lang mochten wandelen en Fay loops was zijn we in januari niet mee naar Barchem gegaan om te wandelen met district oost. Normaal gaan we iedere eerste zondag van de maand. Dit is altijd erg gezellig  met een stuk of 20 Newfs het bos in en daarna lekker met zijn allen koffie drinken en bijkletsen.

Op 15  januari is onze kennel aanvraag opgestuurd naar de FCI. Er is na de publicatie in tijdschrift onze hond geen bezwaar ingediend tegen onze aanvraag en dus wordt deze nu ter goedkeuring doorgestuurd naar Fédération Cynologique Internationale.
Dus nu is het weer afwachten, maar we zijn in elk geval alweer een stap dichterbij. Vanaf vandaag mogen we ook weer gewoon met Tank wandelen en hoeven we ons niet meer aan de wandel schema's te houden. We mogen nu weer wandelingen maken van een uur of langer. De eerste keer dat we dit hebben gedaan zijn we lekker naar de Wilmersberg gelopen. 's Avonds had Tank wel last van zijn poot maar dat konden we ook verwachten.
Verder zijn we heel erg tevreden hoe het herstel van Tank gaat, eind maart gaan we met district noord naar Ameland en gelukkig hoeven we dan niet bang te zijn dat het te zwaar zou zijn voor hem.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van ons lieve Sharpeitje Babs. Wij hebben Babs 6 jaar geleden gekregen. Ze kwam toen van zo'n typische broodfokker en was zwaar verwaarloosd. Toen we haar net in huis hadden bleek al heel snel dat ze een zware longontsteking had dus meteen aan de antibiotica. Daarna kreeg ze doordat ze betere voeding kreeg last van groeipijnen waardoor ze heel raar ging lopen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we veel plezier van haar gehad. Ze had af en toe de neiging om weg te lopen en vaak konden we haar dan wel weer terug vinden in het dorp waar ze dan verdwaasd rond liep. Naar andere dieren was Babs absoluut de liefste. Haar ledikantje deelde ze rustig met de zieke kater Pablo en ook toen Dribbel kwam kon die overal in meedelen. Dribbel blijft helaas alleen achter en is duidelijk wel een beetje van de kaart. Babs is helaas maar 6 jaar geworden.