Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Resultaten en gezondheid Fay van het Stolzhof

In maart 2011 zijn wij begonnen met het lopen van shows met Fay. Op deze pagina vind je een kort overzicht van de shows waar we aan mee hebben gedaan en de uitslagen.Hier staat ook een link naar de Newfy base van de NNFC. in deze data base kun je de keur rapporten van Fay lezen en vind je ook informatie over haar stamboom en gezondheids onderzoeken. Verder vind je op deze pagina korte beschrijvingen van de shows en dergelijke waar wij met Fay aan hebben deelgenomen zoals wij deze hebben ervaren.

Datum Show Klasse Result
13 maart 2011 Clubmatch NNFC Teven tussenklas U
05 juni 2011 Clubmatch KC DOIJ Teven tussenklas U1
13 juni 2011 Pinkstershow Arnhem Teven tussenklas U1
23 oktober 2011 Dogachtigen Den Bosch Teven openklas ZG
10 december 2011 Kerstshow Wijchen Teven openklas ZG
25 maart 2012 Clubmatch NNFC Teven openklas U3

Nederlandse Newfoundlander Database

Met Fay hebben we op 13 maart 2011 voor het eerst meegdaan met de jaarlijkse clubmatch van de NNFC. Wij hadden zelf nog nooit deelgenomen aan een hondententoonstelling en dus beloofde het een spannende dag te worden. Een vriendin die al meer ervaring in het voorbrengen had zou haar voorbrengen zodat wij goed konden zien hoe dit allemaal gaat. Aangezien Fay erg op ons gericht is was dit natuurlijk niet erg makkelijk, wij moesten op een afstand (waarvan we zeker wisten dat ze ons niet zou zien) toekijken hoe het ging. Voor ons was dit natuurlijk zenuwslopend maar gelukkig was Fay volledig op haar gemak bij onze vriendin. Uiteindelijk kreeg ze een Uitmuntende waardering en een goed keurverslag.

Uiteindelijk zijn we begonnen met het volgen van ringtraining . Deze training richt zich op het voorbrengen van de hond, dus hoe laat je ze het beste staan, lopen, keuren, betasten. Ook went de hond op deze trainingen aan andere honden met wie ze in de ring kan staan en is het de bedoeling dat ze hier minder op zal gaan reageren.

Op 23 mei 2011 hebben we rontgenfoto's laten maken van Fay. Dit was om te laten bepalen of Fay eventueel HD of ED zou hebben. Het maken van dergelijke foto's is een behoorlijk ingewikkeld karwei en wij zijn hiervoor speciaal naar een dierenarts in Woudenberg gegaan. Deze dierenarts is zeer ervaren in het maken van dergelijke foto's, neemt er alle tijd voor en is niet tevreden met de eerste de beste foto. Om de resultaten van dit onderzoek te bekijken kan je op de link naar de Newfy data base onder aan deze pagina klikken.

Op 5 juni 2011 hebben we met Fay meegedaan met de clubmatch van de KC D.O.IJ. Dit is de club waar Fay samen met haar Newfy vriendje Casper de ringtraining volgt. Ook hier moest Fay weer uitkomen in de jonge hondenklas en dit keer brachten we haar zelf voor. Dus wederom veel zenuwenvoor de baas, Fay had geen last van zenuwen en behaalde resultaat Uitmuntend. Haar maatje Casper behaalde hier de eerste plaats en werd uiteindelijk de beste van de show.

Op 13 juni 2011 hebben we met Fay meegedaan met de Pinkstershow in Arnhem. Ook hier hebben we haar zelf weer voorgedragen. Fay moest weer in de tussenklas uitkomen. Eerste zouden alle reuen worden bekeken en pas daarna kwamen de teven aan de beurt. Dus een lange tijd wachten en tja dan worden we wel een beetje ongeduldig. Lang wachten wordt dan uiteindelijk beloond want Fay verdiende dit keer Uitmuntend 1 en kregen we van de keurmeester (mevr. Kuster) complimenten vanwege het mooie gebit.

Op 23 Oktober hebben we met Fay deelgenomen aan de Dogachtigen show in Den Bosch. Dit was de eerste keer dat Fay mee zou gaan doen in de open klasse en moest ze samen met 26 andere Newfy's de ring in. Gelukkig werd de groep opgesplits per 5 en aangezien Fay de jongste was moest ze tot het laatst wachten. Eenmaal bij de keurmeester wilde Fay haar gebid niet laten zien. Wat we ook probeerden ze liet niemand toe en hierdoor kon de keurmeester haar dus niet volledig keuren. Toch kreeg Fay resultaat Zeer Goed.

Op 10 december hebben we met Fay mee gedaan met de kerst show in Wijchen.In totaal zouden er 41 Newfoundlanders gekeurd worden door mevrouw Kuster. Bij aankomst bleek het al behoorlijk druk in het Olympic sportcertrum aan aangekomen bij de ring waar de Newfs moesten worden voorgedragen waren we wel een beetje geschrokken van de kleine ring. Maar goed we moeten maar zien hoe het zal gaan. Eerst moeten de Leonbergers en sint Bernhards gekeurd worden dus eerst een lange wachttijd. Voor Fay natuurlijk niet zo prettig maar voor de baas weer gelegenheid om te socialiseren. In de loop van de dag wordt het toch wel warm in de sporthal en inmiddels is het nogal druk om de ring, de toeschouwers zitten direct met de benen min of meer in de ring die daar ook nog rustig een broodje zitten te eten, wat voor Fay weer voor de nodige afleiding zal zorgen. Rond een uur of 2 is het dan eindelijk zover en moeten de dames de ring in. De ring is eigenlijk te klein voor de 9 deelnemers en gelukkig wordt de groep gesplitst. In de ring is Fay gelukkig rustig en redelijk gefocust op de baas. De keur meester lijkt echter niet zo’n goed humeur te hebben. Op de vraag hoe oud ze is antwoord ik netjes 2 jaar en 4 maand en als antwoord krijg ik en 6 dagen, 2uur en 35 minuten. Daarmee voel ik wat irritatie en voorzie geen prettig verloop van de match. Ik vraag de keurmeester voorzichtig te doen met het controleren van het gebit omdat Fay hier op een vorige wedstrijd problemen mee had. Mevrouw Kuster gaat echter redelijk resoluut te werk en Fay trekt haar kop weer weg. Helaas weer misse boel dus. Na Fay te laten zitten lukt het me om de tanden toch nog aan de keurmeester te laten zien en gaan we verder met de keuring. Het lopen geeft mij een goed gevoel Fay let duidelijk op wat ik van haar verwacht en ook haar stand gaat direct goed. Dus uiteindelijk loop ik nog met een goed gevoel de ring uit. Als ik uiteindelijk het keur rapport krijg ben ik eigenlijk toch een beetje teleurgesteld dat er alleen op staat dat het een hele worsteling teweeg bracht om de tandjes te zien en er verder niets geschreven is over de kwaliteit van de tanden. Eindresultaat is uiteindelijk een Zeer Goed. Nog even de finale afkijken en dan maar weer naar huis.

Clubmatch NNFC 25 maart 2012

Zondag brengen we Tank eerst langs bij Shirley die op hem zal passen met Amigo en Casper. Wij rijden door naar Zutphen waar om 10 uur de match begint. Fay moet zich opstellen in ring 5, er staan 39 teven ingeschreven en deze moeten allemaal tegelijkertijd de ring is. Een drukte van belang en er ontstaat dan ook wat onrust in de ring helemaal als we gevraagd worden om even een rondje te doen. Dit kan echt niet en Keurmeester van Montfoort wil eigenlijk al gaan. Men besluit snel de ring groter te maken en de honden per 5 naar binnen laten. We kunnen dus weer redelijke tijd gaan wachten. Dus maar weer een rondje lopen en een beetje kletsen... Dan mag Fay ook gaan aansluiten in de ring, mevrouw is gelukkig behoorlijk rustig en gedraagt zich netjes. Als ze aan de beurt is krijgen we eerst de vaste vragen over leeftijd etc. Dan wil de keurmeester graag even de tanden zien en daar begint ze weer te stribbelen dan moet ik het zelf doen waarbij ze ook weer zichtbaar twijfelt. De keur meester besluit voor afleiding te zorgen en wil haar eerst zien lopen daarna gaan we het nog een keer kijken. En nu laat ze deze wel zien gelukkig, het ging niet van harte maar het was voldoende. Er wordt nog het een en ander bekeken en opgeschreven dan krijg ik de hand. Van de ring meester ontvang ik een oranje vaantje wat betekent dat ze een U heeft behaalt en dus nog een keertje terug moet komen. Na de middag pauze worden alle teven welke een U hebben behaald nog eens in de ring verwacht. Dit keer staan we slechts met 12 honden in de ring en dat is te doen. Alle honden worden opgesteld en moeten netjes staan, alle honden worden nu met elkaar vergeleken en terwijl voor ons lijkt of er niets gebeurd is de keurmeester hier een lange tijd mee bezig. Na ongeveer 20 minuten moeten we weer allemaal individueel een oefening doen en dan vallen er weer een paar af. Met 8 honden moeten we achter elkaar in een ronde lopen / rennen na een paar rondes en gierende zenuwen mogen we hier weer mee stoppen en ik zet Fay weer netjes neer. Als ik opkijk staat de ring meester al voor me om me een hand te geven met de mededeling dat ze ons straks terug zien in de ere ring. WE ZITTEN BIJ DE LAATSTE 4 !!!

We worden dus in de ere ring verwacht, we zijn hier echt ongelovelijk blij mee en hadden dit natuurlijk niet verwacht. Een en ander betekent natuurlijk weer een behoorlijke tijd wachten maar rond 17.00 mogen we dan eindelijk in de grote ere ring samen met de andere drie finalisten. we moeten nu weer individueel rondes lopen en dan geeft de keur meester de nummers 4 en 3 aan. Wij krijgen de derde plaats toegewezen en Gert neemt vol trots plaats achter het bordje. de twee jeugd kampioenen moeten dan nog strijden om de eerste en tweede plaats. Chic and Choc des Oursons du Vent wordt 1 en Amy van het Reeshof wordt 2. Een geweldige dag zit erop. Een dag die zenuwslopend, hoopgevend maar voor ons vooral een fantistisch einde kende...

Voor meer informatie over show uitslagen, Stamboom, HD en ED onderzoek kan je deze link naar de Newfy database van de NNFC gebruiken.