Over ons

Over ons

Wie zijn wij nu eigenlijk?

Gert Jan en Robert

Gert Jan en Robert

Wij zijn Robert en Gert-Jan en wonen in Reutum (Ov).

In het voorjaar van 1997 kregen wij onze eerste Newfoundlander Beau. Vanaf het begin waren we stapelgek op deze hond. Beau was een Newf met een lief karakter en een sterke wil. Helaas stierf zij veel te vroeg door een noodlottig ongeval. Een aantal jaar hebben we geen Newfoundlander gehad maar uiteindelijk besloten we toch weer op zoek te gaan naar een Newfy.

In 2009 hadden we ons op de wachtlijst laten plaatsen voor een pup. Helaas bleef er uit het nest waar wij ons op hadden in geschreven geen pup over. Via via kregen we te horen dat er voor een reu een nieuw adres werd gezocht, na een en ander hebben overlegd zijn we uiteindelijk naar Oosterblokker gereden om Tank te ontmoeten en waren we meteen verkocht. Tank is gelijk met ons mee gegaan naar huis. We hadden Tank nog maar net in huis toen we telefoon kregen van de fokker waar wij eerder bij ingeschreven stonden. Deze wilde graag meer weten van ons en onze motivatie om een Newf te nemen. Zij hadden twijfels bij een ” koper” en besloten uiteindelijk om toch voor ons te kiezen als nieuwe pup eigenaar. Na een paar bezoekjes konden we uiteindelijk op 26 september Fay ophalen uit Opperdoes. Sinds we Tank en Fay hebben staat ons leven bijna volledig in het teken van deze fantastische honden. Uiteraard vragen deze honden de nodige dagelijkse verzorging, liefde en beweging.

In het voorjaar van 2011 hebben wij uiteindelijk besloten dat we in de toekomst graag pups wilden van Fay. Dus hebben wij een kennelnaam aangevraagd bij de raad van beheer op kynologisch gebied. Dit was nog een behoorlijk ei om te leggen, je moet een naam uitkiezen waar je beide een binding mee hebt en waar je zeker van bent. Pups die geboren worden zullen die naam daadwerkelijk gaan dragen. Wij zijn beide opgegroeid in Oldenzaal en tussen Oldenzaal en de Lutte ligt landgoed de Wilmersberg. Op dit landgoed waren wij beide als kind regelmatig te vinden en toen wij onze eerste Newf Beau hadden gingen we regelmatig wandelen in dit gebied en dan vaak even een kopje koffie drinken bij het landgoedhotel. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Wilmershof omdat dit ook nog verwijst naar de afkomst van Fay (van t StolzHOF).

Op 3 februari 2012 hebben wij bericht ontvangen van de raad van beheer dat onze naam bij de raad en de FCI geregistreerd. En dus was het allemaal officieel. Wij zijn geregistreerd bij de raad van beheer en houden ons aan hun richtlijnen. Voor ons eerste nestje is onze keus gevallen op Casper van Borgende vooral omdat hij toch al het maatje van Fay was. En eind augustus 2012 was het dan echt zover en was Fay weer loops geworden. Na slechts drie keer progesteron prikken was ze er al klaar voor en is Fay gedekt, en glukkig was het meteen goed gegaan en zo is zij op 6 november bevallen van twee prachtige jongens die Barre en Baron worden genoemd. Omdat dit ons eerste nestje was hadden wij van te voren al besloten dat ongeacht het geslacht wij in elk geval een pup bij ons zouden houden. En dus moesten wij een keuze maken tussen de twee heren. Baron is bij ons gebleven En Barre is naar Friesland gegaan. Het eerste nestje zal voor ons altijd heel erg bijzonder blijven, vooral omdat we hier zo ontzettend veel van hebben geleerd. Baron is inmiddels een heerlijk mannneke geworden en gelukkig is het contact met Barre ook nog steeds heel erg goed. Samen hebben we al veel bijzondere momenten meegemaakt en die zullen in de toekomst zeker nog volgen.

We hebben het geluk gehad om een jaar later alles nog eens over te kunnen doen. In december werd Fay gedekt door Ambassador van Borghende, wederom een droom die uit kwam, in februari beviel Fay van 5 prachtige pups. 3 meisjes en 2 jongens. We hebben er een heerlijke tijd gehad en met pijn in ons hard moesten we afscheid nemen van 4 pups. Net zoals bij het eerste nest wilden wij ook nu een pup houden. Omdat er dit keer wel meisjes waren bleef er natuurlijk een meisje, Chava Fasa. Ook dit keer willen we de pups zoveel mogelijk blijven volgen.

Fay heeft dus twee keer pups gehad en daarmee vonden we het ook wel voldoende voor haar. In 2017 zijn we voor Chava op zoek gegaan naar een geschikte reu en kwamen daarbij uit in Frankrijk. In de omgeving van Deauville is Chava gedekt door Genius. Een zeer mooie combinatie en zeker ook een hele ervaring om eens in Frankrijk te dekken. Gelukkig mochten we twee maand later 6 prachtige pups verwelkomen, 1 reu en 5 teefjes waarvan 1 dame en de heer bij ons zijn gebleven, Digit en Domino. Kort na deze nestperiode zijn we verhuist naar een veel groter huis met een grotere tuin en meer vrijheid. We zijn niet in de Lutte gebleven maar naar het dorpje Reutum vertrokken. Erg veel tijd hebben we besteed aan de verhuizing en opknappen van het huis en later ook het aanleggen van de tuin was een hele klus. dit is nu gelukkig allemaal achter de rug en dus wordt er weer tijd vrijgemaakt om een een nestje te gaan plannen. We hebben dit keer voor Chava gekozen voor een bonte reu. Neska Polita's name me Fumagalli ( Dirk). Chava is op 23 en 25 juni gedekt door Dirk. Eind juli zullen we weten af ze ook drachtig is.