Over ons

Over ons

Wie zijn wij nu eigenlijk?

Baron van het Wilmershof

Baron van het Wilmershof

Roepnaam:Baron
NSHB:2903108
Geboren06-11-2012
Vader:Casper van Borghende
Moeder:Fay van het Stolzhof

Baron is geboren uit ons eerste zelf gefokte nestje en daarmee is een grote wens van ons in vervulling gegaan. Op 6 november 2012 is hij twee minuten na zijn broertje Barre middels een keizersnee gehaald. Met Baron hebben we een beetje valse start gemaakt omdat er vruchtwater in zijn longetjes was gekomen waardoor hij niet goed bij zijn moeder kon drinken en we hem met een sonde moesten voeden. Niet erg leuk om te doen maar als je merkt dat het daardoor beter gaat met dat kleine pupje neem je alles voor lief. Na bijna drie weken konden we hiermee stoppen omdat de pups op dat moment zelf pap mochten eten.

Het is werkelijk fantastisch om je eigen pup dagelijks te zien ontwikkelen en overal bij aanwezig te zijn, het eerste oogje wat open gaat, het eerste pasje wat wordt gezet noem het maar op. Doordat wij dit nestje maar twee puppy's hadden was het heel erg goed te zien hoe de karakters van beide heren verschilden. Barre altijd drukte maker en baron altijd rustig. Baron is eigenlijk ook wel een beetje lui, doordat hij met de sonde voeding is groot gebracht is hij niet gewend iets te moeten doen om zijn buikje vol te krijgen en dat merken we nog lang door tijdens de voedingen, meneer ging bijna altijd zitten bij de voerbak en viel er soms zelf bij in slaap. Ook toen Baron al bijna vier maand oud was had hij nog steeds de neiging om te gaan zitten tijdens het eten.

Op het moment dat Barre werd opgehaald hebben we met Baron ook helemaal geen problemen gehad omtrent het missen van zijn broertje, maar natuurlijk was zijn moeder er nog. Tank wil in het begin nog helemaal niets van Baron weten en dus proberen we die toch nog een beetje apart te houden want voor Baron blijft het natuurlijk heel erg interessant zo’n grote boze beer. Als Baron negen weken is gaan we direct met hem naar de puppy cursus en daar doet hij het redelijk. Als we de oefening maar niet te vaak herhalen want dan is hij het wel gauw zat. Verder vind hij het al prachtig om met water te spelen, zodra we de waterbak vullen zorgt hij ervoor dat deze weer zo snel mogelijk uit de standaard is en gaat vervolgens lekker lopen sjoelen met de bak wat natuurlijk voor de nodige herrie zorgt. Helaas heeft hij dit na een half jaar nog steeds niet afgeleerd en moeten we nog regelmatig op zoek naar de waterbak.

In maart was Baron net 4 maand en hebben we met hem meegedaan met de clubmatch van de NNFC. Hier heeft hij zich keurig gedragen en is hij eerste geworden wat waren we trots op ons mannetje. De keur meester vond wel dat hij ietwat pinkte met zijn voorpootje en wilde daarom geen Veel Belovend uit schrijven en adviseerde ons hier wel even naar te laten kijken. Gelukkig bleek dat dit veroorzaakt werd door groeipijn en dus hebben we wat dingen aangepast in zijn voeding en daarmee ging het al snel beter.

Baron is inmiddels een heerlijk manneke geworden. Door zijn grote voorkomen vergeet je af en toe dat het eigenlijk ook nog een puber is. Maar hoe oud hij ook is hij is en blijft onze Jan goed zak.Hij doet echt geen enkele vlieg kwaad en gaat graag zijn eigen weg. Chava is helemaal dol op hem en dat gaat soms wel eens te ver, maar tegelijkertijd houdt zij hem ook lekker actief

Kenmerken van Baron:

  • Lekker lui
  • Snapt niets van deuren
  • Spelen met het water in de waterbak
  • Sjoelen met de lege bakken
  • Hartendiefje M&N...
  • Nieuwsgierig
  • Knuffelkont
  • Razend gek met zijn knuffel Lillian
  • Als de puppy kast open gaat is hij er bij
  • Gekke 5 minuten