Over ons

Over ons

Wie zijn wij nu eigenlijk?

Tank In dierbare herrinering

Tank In dierbare herrinering

In Augustus 2009 hoorden wij dat er een nieuw huis werd gezocht voor een Newfoundlander reu. Tank wilde steeds weer met de kinderen meespelen waardoor deze af en toe bang voor hem werden. Tank was inmiddels gecastreerd om hem rustiger te krijgen, maar dit had weinig geholpen. Na een aantal gesprekken besloten wij Tank een nieuw huis te bieden en hebben we hem opgehaald uit Oosterblokker. Thuis in de Lutte bleek Tank al snel een ontzettend trouwe goedzak te zijn. Tank is een hele rustige Newf. Hij heeft natuurlijk al het nodige meegemaakt bij zijn vorige baas en dit zie je ook terug in zijn karakter hij heeft een sterke drang om het zijn baas naar de zin te maken en zal niet snel kattenkwaad uithalen Bovendien wordt hij erg onrustig wanneer hij alleen thuis moet blijven(verlatingsangst).

Tank had nog nooit gezwommen en toen wij de eerste keer bij het water kwamen durfde hij er ook niet in. Pas toen een van ons verder ging zwemmen en deed alsof hij verdronk, overwon hij de angst en dook het water in. Vanaf dat moment was zijn angst overwonnen en vindt hij het water geweldig. Op waterwerk haalt hij met plezier alle attributen uit het water. Doordat we niet de eerste eigenaar zijn van Tank ontdek je na verloop van tijd kenmerken in zijn karakter waarvan je je af vraagt waar dit vandaan komt. Zo wordt Tank ontzettend wild op het moment dat hij een kat ziet (terwijl de oude eigenaar ook een kat had). Ook weten we niets over de afkomst van Tank, hij heeft geen stamboom en dus kunnen we helaas geen familie leden van hem achterhalen. Doordat Tank gecastreerd is moeten we extra veel aandacht besteden aan zijn vacht omdat deze vaak een stuk slechter van conditie word op het moment dat een hond gecastreerd of gesteriliseerd word.

In oktober 2011 Kreeg Tank last van zijn linker kniegewricht en moesten we hem laten opereren. Meneer kon niet meer op zijn poot staan en tijdens het uitlaten moesten we hem naar huis dragen. Een TTA operatie was de enige oplossing. Hierbij worden de kniebanden vervangen door Titanium delen, deze zorgen voor de stevigheid en dat de knie weer kan functioneren. Op zich is het voor de hond een behoorlijk pijnlijke operatie en deze moet dan ook nog zo’n drie weken aan de pijnstillers blijven. De eerste paar dagen mag de hond de poot bijna niet belasten en pas na twee a drie weken kan je pas weer aan een hertsel beginnen en mag de hond 5 minuten per keer meer bewegen. Bij Tank is alles uiteindelijk weer goed gekomen, hij kan nu weer rustig meedoen aan een wandeling van 1 a 1,5 uur.

Half augustus 2013 was het helaas weer mis en liep Tank weer erg mank. Dit keer bleken de kruisbanden van zijn andere knie helemaal kapot te zijn en dus moest Tank weer worden geopereerd. Gelukkig weten we nu wat ons te wachten staat. Een lange periode van zorg. De eerste tijd kan Tank niet zelf in de benen komen en dus moeten we hem steeds overeind helpen en zoveel mogelijk ondersteunen tijdens het lopen. Maar net als de eerste keer kunnen we later zeggen dat de operatie gelukkig goed is gelukt en Tank goed is hersteld. Lange wandelingen en donderjagen zitten er voor hem niet meer in maar dat hoeft ook niet. Tank blijft altijd bijzonder. Met soms zijn ontzettende humeur en anderzijds weer zijn opgewektheid.

Op 23 mei 2016 hebben we helaas afscheid genomen van onze lieve Tank. Het ging gewoon niet meer. In maart hebben we nog zijn verjaardag gevierd maar toen merkten we al dat hij steeds een stukje verder achteruit ging. De nieren werkten niet meer zo goed en ook kreeg hij problemen met zijn rug, wat zijn mobiliteit steeds verder beperkte. Toen dit uiteindelijk steeds verder richting verlamming ging wisten dat dit het einde was. Onze dierenarts is bij ons thuis gekomen en in aanwezigheid van zijn makkers ( op afstand) hebben we afscheid van hem genomen. Daarna hebben we nog even de tijd gegeven voor Fay, Baron en Chava en daarna hebben we hem weggebracht naar het crematorium.

Tank zal in onze herrinering altijd voort blijven leven. Hij was een geweldige Jan goed zak die zo hier en daar zijn momenten had. Voor ons zal hij altijd le star de San Remy blijven.

Kenmerken van Tank:

 • Een enorme goodwill
 • Liefde voor kinderen
 • Gek op die kleine beetjes extra aandacht
 • Gek op zijn knuffel konijn
 • Als begroeting altijd kwispelend komen met het konijn of flos in de bek
 • Een enorme hekel aan katten
 • Van iedere borstel beurt weer een lebber / knuffel beurt maken
 • Heeft binnen 5 minuten genoeg van borstelen en gaat alleen nog zitten of liggen
 • Loopt het liefst zelf met de riem in de bek
 • In de wijk altijd heel erg langzaam lopen alsof hij niet anders kan ( zielig is) Maar als we dan buiten de wijk zijn is er niets meer aan de hand
 • Een hele goede conditie als er anderen bij zijn
 • Le star de St Remy
 • Als Tank weet dat hij bekeken wordt groeit zijn ego zichtbaar
 • Dappere Bikkel ( zelfs als de nagel helemaal is geknapt geeft meneer geen kik)
 • Voetjes over elkaar
 • Af en toe net iets extra nodig bij het eten
 • ’s Avonds even bij je op de bank kruipen
 • Altijd op een ruim veldje moeten poepen
 • Mee loeien met de sirenes
 • Sloompie