Over ons

Over ons

Wie zijn wij nu eigenlijk?

Fay van het Stolzhof

Fay van het Stolzhof

In Juli 2009 hadden wij ons in laten schrijven voor een pup van Caitlin van het Stolzhof. Helaas waren alle pups al verdeeld en konden wij geen pup meer krijgen. Caitlin was bevallen van 5 pups en helaas waren wij nummer 6 op de lijst. Toen de pups ongeveer drie weken oud waren werden wij gebeld door de fokker en werd ons gevraagd of wij nog steeds interesse hadden en wat onze motivatie was om een pup van dit ras te kiezen.

Uiteindelijk werden wij toch gevraagd om langs te komen en werd ons duidelijk gemaakt dat er twijfels waren bij een van de ” kopers” en konden wij alsnog een pup uitzoeken.

Op 26 september konden we uiteindelijk ons “meisje” ophalen uit Opperdoes. Naast Tankie kwam daar toch ineens Fay en waren we compleet… Na Beau hadden we nooit meer gedacht ooit nog weer met Newfs bezig te zijn en daar stonden we dan ineens met een herplaatster en met een pup. Een uitdaging welke we met veel toewijding en plezier zijn aangegaan.

Vanaf het begin is Fay een Newf geweest die steeds weer haar mogelijkheden op de proef stelt. Steeds weer probeert zij uit hoe ver ze kan gaan. Dit doet ze met ons, met Tank en met al haar Newfy vrienden die ze regelmatig ontmoet met wandelingen en dergelijke, soms om je slap te lachen en soms ook niet toelaatbaar.

Daar waar Tank in eerste instantie denkt aan wat de baas ervan zal vinden denkt Fay juist in eerste instantie aan wat zij er zelf van vindt. Fay vindt het heerlijk om te gaan zwemmen maar werken ho maar. Met waterwerk zwemt ze naar de boot en wijkt ze uiteindelijk uit om een leuk rondje om de boot te zwemmen en met niets terug aan de kant aan te komen. En dan kan ze ook nog verbaast kijken alsof wij het niet snappen terwijl zij zo goed zwemt. Met wandelingen sjanst ze met alle heren die ook aanwezig zijn maar wanneer de heren ingaan op haar avances wil ze er niets van weten en laat dat duidelijk weten aan de heren. Op de gehoorzaamheid cursus die we met haar hebben gevolgd was ze vaak ook vrij selctief met het uitvoeren van de opdrachten. Deze wereden wel gedaan maar als Fay eerst naar links moest en dan naar rechts , draaide zij toch steeds weer de volgorde om en wilde eerst naar rechts en dan naar links. En op het moment dat ze het voor een examen moet doen gaat het wel in een keer op de juiste manier.

Bovenal is Fay een hele lieve hond die gelukkig ook steeds meer aandacht begint te krijgen voor haar omgeving en daar rekening mee houdt. Toen Tank ziek in huis lag vanwege zijn knie operatie, hield zij zich erg rustig en daagde hem niet uit om te gaan spelen maar kwam steeds weer snuffelen om te zien of het nog wel ging. Ook vindt ze het af en toe fijn om lekker bij je komen te zitten en wil dan alleen maar pootjes geven en lekker gekriebelt worden op d’r koppie. Met Fay lopen we ook geregeld op honden tentoonstellingen en ook dit is een ware belevenis voor zowel hond als baas ( bazen). Als mevrouw in de ring staat wenst ze geen bekijks en dus moet baas nr 2 zich ergens verdekt opstellen, als die dat niet doet krijgt mevrouw de maling aan alles en doet ze alleen dat wat ze zelf belangerijk vindt.

In november 2012 hebben we voor het eerst pups van Fay gehad. Ze is op 6 november 2012 bevallen van twee hele mooie reutjes. Baron is bij ons gebleven en het tweede reutje is in Friesland terecht gekomen en wordt Barre genoemd. Barre en Baron zijn twee geweldige jongens en gelukkig zien we Barre nog heel erg regelmatig, soms op een wandeling of op waterwerk en anders spreken we vaak wel weer wat af met de baasjes.

Door persoonlijke inzichten liep dit eerste nest niet zoals wij zelf eigenlijk hadden voorgesteld. De hulp die zich destijds als ervaringsdeskundige had aangeboden ( eigenaar van de reu) bleek uiteindelijk helemaal niet het belang van Fay of het nestje te dienen maar was eigenlijk alleen maar bezig met haar eigen bandje en dat heeft ons achteraf de ogen heel goed doen openen en dus hadden we al vrij snel besloten dat graag nog een keer weer een nestje wilden gaan doen en dan alleen te luisteren naar ons hart en de hond. Op 2 februari is Fay bevallen van 5 pupjes, 3 teefjes en 2 reutjes. En wat heeft ze deze met veel liefde en zorg groot grbracht. Natuurlijk waren wij heel erg blij om uiteindelijk toch nakomelingen van Fay en Ambassador te krijgen, en hebben we echt van deze puppie periode kunnen genieten....

Inmisseld is Fay onze gouwe ouwe geworden. Ze is nu bijna twaalf jaar oud en dus gaat alles met haar in een langzamere versnelling. Lange wandelingen zitten er natuurlijk niet meer in maar gelukkig worden die graag door haar ingewisseld voor intense knuffelmomenten. hier kan ze echt alle tijd voor nemen. Ondertussen hebben we met haar ook nog enkele shows gelopen in de veteranen klasse en hebben we de titels veteraan winner en Nederlands veteranen kampioen weten te behalen. Waar we natuurlijk supertrots op zijn .

Kenmerken Fay:

 • Eigen wil
 • Veelvraat
 • Mooie manier van zwemmen
 • Zelfs nog gefocust op een bewegend blaadje
 • Het liefst volledig gestrekt languit in de keuken
 • Nieuwsgierig
 • Laat geen brutale reuen toe
 • Altijd in de gaten houden waar Tankie gaat
 • Beschermend
 • Laat zich altijd gemakkelijk kammen / borstelen
 • De wandeling is nooit lang genoeg
 • Altijd op het randje van de sloot poepen Plassen als een reu.
 • Naderhand altijd krabben
 • Alles eter
 • Soms geen zin om de tandjes te laten zien
 • Mooie in en in zwarte glanzende vacht
 • Gek op handstoffers en bezems
 • Nog geen grijze haren.
 • Nederlands Veteranen kampioen.
 • Benelux veteraan winster