De Newfoundlander

De Newfoundlander

Eigenschappen en het verzorgen van een Newf.

De Newfoundlander

Vraag een Newfoundlander eigenaar hoe hij of zij bij dit ras is gekomen en deze zal u ongetwijfeld tot in de details kunnen vertellen over zijn eerste kennismaking met deze bijzondere hond.

Bij ons was het een collega die ons voor het eerst in aanraking bracht met de Newfoundlander. Zij had al een zwarte Newfoundlander gehad en toen deze was overleden was kreeg zij een bruine, en zij vertelde ons altijd over het verschil tussen beide honden, zij was ervan overtuigd dat de bruine een stuk minder slim was als de zwarte. De verhalen die zij vertelde vonden wij altijd bijzonder amusant en de foto’s die we iedere keer zagen waren natuurlijk te gek. Uiteindelijk hebben we kennis gemaakt en ook wij waren verkocht.

Wij hadden net afscheid genomen van een hele lieve Bobtail en wisten zeker dat we weer een grote imposante hond wilden en onze collega wist ons al snel te overtuigen om ook een Newf aan te schaffen en dus gingen we op zoek. Uiteindelijk vonden we bij ons in de buurt het nestje van Beau en oh wat waren we blij toen zij met ons mee naar huis mocht. Dit was in het voorjaar van 1997, de hele digitale wereld zoals we die nu kennen bestond toen nog niet en met Beau zijn we door veel schade en schande een hele boel wijzer geworden.

Op de sub pagina’s van dit hoofdstuk willen we proberen om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Het is absoluut niet bedoeld als les of regel maar maar het is gewoon een leidraad van de ervaringen die wij inmiddels hebben met de fantastische Newfoundlander.