Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Verloop van de dracht (09-08)

Verloop van de dracht (09-08)

Monday, 9 August 2021

Inmiddels weten we alweer ruim 2 weken dat Chava drachtig is en heel regelmatig krijgen we de vraag of we dit nu ook merken en of mevrouw zich nu ook anders gedraagt. Nou ja dat merken we zeker wel dit keer. In de eerste plaats is Chava al enorm in gewicht ( terwijl ze nog steeds de zelfde hoeveelheid eten krijgt als voor de dekking), en omvang toegenomen dat het nu dus ook echt zichtbaar is dat ze drachtig is. Ze gaat al niet meer normaal op haar kont zitten maar draait haar lichaam nu zo zodat er voldoende ruimte overblijft voor haar dikke buik en ook als ze gewoon ligt doet ze dit nu voornamelijk op haar zij.
In het gedrag van Chava merken we ook enorm veel verschil. Normaal gesporken is zij redelijk op zichzelf en bemoeid ze zich niet zo heel erg veel met de dagelijkse gang van zaken. Nu volgt ze on echter waar ze maar kan. Wanneer ik thuis werk zit ik meestal in de keuken en dan komt ze er lekker bij zitten of liggen maar wanneer ik even van ruimte wissel komt ze gelijk in beweging en volgt me op de voet. Ze blijft onder aan de trap wachten tot je weer beneden bent en zo gaat ze de hele dag door. Bij het uitlaten hoeft het voor haar allemaal niet meer zo lang te duren, normaal neemt ze rustig de tijd om een geschikt plekje te zoeken om haar behoefte te doen, nu zorgt ze ervoor dat ze zo snel mogelijk leeg is en doet niet zo kieskeurig over de locatie, als ze maar weer snel naar huis toe kan.
Ondertussen zijn we al druk bezig met het voorbereiden van de puppy tijd. Alles word gewassen en komt lekker fris en schoon in de kast. Boodschappen lijsten worden aangemaakt net als ook het " nog te doen" welke hopelijk wel snel korter wordt. Volgende week zullen we de puppy bak op gaan zetten en dan zullen we er langzaam maar zeker ook wel klaar voor zijn... Wordt vervolgd.