Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

Het wordt onrustig

Het wordt onrustig

Wednesday, 25 August 2021

Inmiddels is het woensdag 25 augustus en dus zitten we op dag 63 na de eerste dekking. En ja ook wij vinden dat het nu wel een keertje tijd wordt. De laatste paar dagen veel vanuit huis gewerkt en de nachten op de bank doorgebracht. We hebben er voor gezorgd dat er in elk geval continu iemand bij ons dametje aanwezig was, in de eerste plaats natuurlijk om haar goed in de gaten te kunnen houden , maar ook omdat we merkten dat ze er erg onrustig van werd op het moment dat we niet in de buurt zijn.
De laatste twee dagen slaapt Chava erg veel, alleen is het wel een hele opgave om met die dikke buik een lekkere houding te vinden, dus wordt er heel regelmatig weer iets bijgeschoven. We zien nu ook dat ze bijna niet meer kan gaan zitten omdat dan ook die dikke buik in de weg zit. Met het uitlaten zijn we nu wel erg vlot klaar qua meters die we nog lopen met haar want ze doet haar behoeftes nu op minimale afstand van huis. Qua tijd maakt dit echter niet zo heel veel verschil want bijna ieder grassprietje moet worden besnuffeld en het looptempo is gedaald naar de laagste stand.
Na een korte en onrustige nacht zijn we de dag vandaag vroeg gestart. Chava was erg onrustig en steeds wanneer ik weer een beetje in slaap aan het sukkelen kwam was daar weer die vriendelijke natte neus en op het moment dat ik even naar het toilet ga is bij terugkomst de bank gewoon lekker overgenomen. Het is wel bijzonder om te zien hoe goed de andere honden in de gaten hebben wat er allemaal aan de hand is. Ze houden zich ontzettend rustig. We laten Do op het moment even niet teveel met Chava om de rust te bewaren en dit geeft geen enkel probleem op dit moment, terwijl Do normaal gesproken amper een pas verzet wanneer moeders niet in de buurt is. ( Groot-) moeder Fay houdt Chava daarentegen juist heel erg in de gaten en gaat steeds weer bij haar in de buurt liggen. Tja samen snurken is natuurlijk ook veel gezelliger. Nou we wachten nog even af....