Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De laatste loodjes

De laatste loodjes

Thursday, 19 August 2021

Het is inmiddels 59 dagen sinds de eerste dekking en dus zitten we nu (19-08) in de laatste fase van de dracht. Na 58 dagen zijn de pups levensvatbaar omdat dan als laatste de longen ook voldoende zijn ontwikkeld waardoor ze straks dus ook zelf kunnen ademen ( niet geheel onbelangrijk). Morgen is het ook 58 dagen sinds de tweede dekking en dus zullen we vanaf dit moment Chava niet meer uit het oog verliezen, wat op zich ook best moeilijk is want ze wijkt niet meer van de baas af. Een stap naar links en Chava gaat ook links, even naar de keuken en ook Chava staat in de keuken. Dus om de rust voor Chava enigszins moet de baas ook maar wat meer op de plek blijven zitten. Bijna alle boodschappen voor de puppy-start zijn inmiddels gedaan en ook de puppy bak staat inmiddels weer in de woonkamer zodat Chava hier ook weer aan kan wennen. Alhoewel we toch echt het idee hebben dat Chava heel erg goed weet wat er allemaal gaande is en er van gewenning dus eigenlijk geen sprake is.
Conditioneel gaat het gelukkig ook allemaal erg goed met mevrouw. Ze houd haar wandelingen nog goed vol, ook al mag ze hier en daar graag even extra snuffelen en daar vooral haar tijd voor nemen waardoor we onder de streep toch wel langer over de wandeling doen dan normaal. Ze is nu echt enorm in omvang toegenomen en aangezien ze nu ander voer krijgt en vooral veel meer voer zal dit in deze laatste dagen alleen nog maar meer worden. Ze krijgt nu ander voer om de melkproductie op gang te helpen en vooral de aanmaak hiervan te stimuleren.
Verder blijft Chava gewoon lekker mutsen en gelukkig geven de anderen haar daar ook voldoende ruimte voor. We wachten in spanning deze laatste dagen af, maar we zijn er in elk geval klaar voor.