Ons Blog

Ons Blog

Het wel en wee

De eerste 24 uur

De eerste 24 uur

Friday, 27 August 2021

Die eerste 24 uur vliegen aan je voorbij en voor je het weet zit je al in de tweede nacht en besef je je dat je nog een stukje moet gaan schrijven.
Na de zware operatie van Chava had zij vooral even de tijd nodig om weer bij te komen. Een keizersnede en het verwijderen van je baarmoeder is toch iets wat je niet in je koude vacht gaat zitten, en dat hebben we bij Chava ook heel duidelijk gemerkt.
Ondanks het feit dat ze zich natuurlijk helemaal niet lekker voelde, ging ze toch al vrij snel de puppy bak in om haar kroost te voeden en lijkt ze haar taak erg serieus te nemen. Die eerste voeding gaat natuurlijk nooit heel erg handig en het is ook deze keer voor moeder en pups een behoorlijke ontdekkingstocht. Maar bij de tweede voeding is er al echt een enorme verbetering en lijkt het al een stuk soepele te verlopen. Maar we zien aan Chava dat ze zich toch echt niet lekker voelt en wanneer ze eenmaal begint over te geven wordt dat alleen maar bevestigd. Aan eten heeft ze nog geen behoefte, water drinken wel maar ook dit kan ze nog even niet binnen houden. tegen het einde van de middag knapt ze gelukkig wel weer een beetje op en beginnen we voorzichtig met wat kwark, gelukkig houd ze dit binnen en dus vervolgen we met een kleine portie brokken (uit de hand gevoerd natuurlijk...). Dus Chava knapt gelukkig op en bekommerd zich volop over haar twee meisjes. Wanneer er gepiep klinkt vanuit de puppy bak staat ze gelijk klaar om te kijken wat er aan de hand is en wanner het tijd is om te voeden staat ze bijna te juichen. Na de voeding wil Chava ook nog echt even een momentje na genieten en laat ze die twee lekker door haar vacht struinen. Het is echt prachtig om te zien hoe Chava haar taak serieus neemt en vooral ook hoe betrokken ze nu is en hoe ze er van geniet.
Met het duo gaat het gelukkig ook heel erg goed. Het zijn erg behendige pups, het lijkt soms echt al alsof ze zouden kunnen gaan staan, vooral wanneer dit nodig is om bij de juiste tepel terecht te kunnen komen wordt er heel wat afgeklauterd. et is echt een moois schouwspel om te zien. De eerste 24 uur zijn ze nog niet echt goed aangekomen maar dat verbaasd ons eigenlijk ook niet omdat Chava de eerste dag nog zo beroerd was. Gelukkig zien we nu wel steeds meer een vol buikje aan het eind van de voeding...
We zijn op de goede weg...